Hakeudu ristiinopiskelemaan!

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun muodostamassa korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta. Lisäksi yliopisto-opiskelijana voit ristiinopiskelupalvelun kautta hakeutua opiskelemaan toiselle kampukselle. Ristiinopiskelupalvelun ohjeistukset koskevat myös TAMKin ammatillisen opettajankoulutuksen opiskelijoita.

Toimi näin:

 1. Katso opintotarjonta ja suunnittele opintojasi
  • Varmista opintojen sisällyttäminen tutkintoon kotikorkeakoulussasi
 2. Hae ristiinopiskelijaksi
  • Kirjaudu palveluun, poimi opinnot ja vahvista hakeutuminen
 3. Lue saamasi sähköpostiohjeet
  • Toimi sähköpostitse saamiesi ohjeiden mukaisesti
 4. Ilmoittaudu ja seuraa pääsetkö kurssille
  • Ilmoittaudu opetukseen ohjeiden mukaisesti
  • Seuraa ilmoittautumisen hyväksyntää
 5. Opiskeluintoa!
 6. Suoritustietosi siirtyvät automaattisesti oman korkeakoulun rekisteriin

Tämän sivuston kautta voit tarkastella opintotarjontaa, joka on voimassa aina lukuvuoden kerrallaan. Tunnistautumalla palveluun voit hakeutua ristiinopiskeluopintoihin koko lukuvuoden ajan, mikäli olet ilmoittautunut läsnäolevaksi tutkinto-opiskelijaksi. Hae opintoihin hyvissä ajoin, jotta ehdit ilmoittautua opetukseen tai tentteihin ilmoittautumisaikana. Mikäli olet jo aiemmin hakeutunut ristiinopiskelijaksi ja haluat hakeutua vielä muihin opintoihin, kirjaudu ja valitse lisää opintoja.

Tutustu huolellisesti ohjeistukseen, ennen kuin haet opiskeluoikeutta. Ohjeita noudattamalla varmistat, että valitsemasi opinnot soveltuvat tutkintoosi ja osaat toimia oikein kohdekorkeakoulussa tai -kampuksella. Opintoihin hakeutumisen jälkeen sinun on vielä ilmoittauduttava opetukseen ohjeiden mukaisesti.

Huom! Sinun ei tarvitse hakeutua opintoihin tämän ristiinopiskelupalvelun kautta, mikäli sinulla on jo oman tutkintosi / koulutuksesi myötä opiskeluoikeus opintoihin. Tarkemmat tiedot löydät korkeakoulukohtaisista ohjeista. Palvelun käyttäminen vaatii suomalaisen henkilötunnuksen. Mikäli sinulla ei sitä ole, hakeudu toisen korkeakoulun tai kampuksen opintoihin Cross campus study services –palvelun kautta.

Korkeakoulukohtaiset ohjeet: Lue sekä kotikorkeakoulusi että kohdekorkeakoulun ohjeet!
Yhteystiedot:
Tunnistaudu TUNI-tunnuksilla ja hakeudu opintoihin
[TUNI Login]
Tarkastele opintotarjontaa kirjautumatta
Siirry tarjontaan