x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2011–2012
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Vakuutustiede

Tampereen yliopisto tarjoaa ainoana yliopistona Suomessa mahdollisuuden suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon, jonka pääaineena on vakuutustiede. Kauppatieteiden maisterin tutkinnon pääaineena vakuutustiede on siis ainutlaatuinen.

Vakuutuksilla on tärkeä rooli ja merkitys yhteiskunnallisten rakenteiden ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Vakuutustiede on oppiaine, joka tutkii yhteiskuntaa ja yritysmaailmaa vakuutuksellisesta ja riskeihin liittyvästä näkökulmasta. Vakuutustoimintaa tarkastellaan lisäksi liiketaloudellisesta, oikeustieteellisestä ja kansantaloudellisesta näkökulmasta.

Vakuutustieteen opetuksen tavoitteena on tuottaa akateemisesti koulutettuja, yksityisen vakuutustoiminnan, sosiaalivakuutusjärjestelmän sekä riskienhallinnan asiantuntijoita. Opetuksessa kiinnitetään huomiota vakuutusalan yritysten ja laitosten toimintaan sekä vakuutusalan rakenteeseen ja merkitykseen osana yhteiskunnallista ja kansantaloudellista toimintaa. Samoin kiinnitetään huomiota myös vakuutusalan eri kehityssuuntiin. Vakuutustieteen opintojen yksi ominaispiirre ja samalla kiistaton vahvuus on siihen kuuluva työharjoittelu, joka suoritetaan vakuutusalalla käytännön työtehtävissä.

Vakuutustieteen opinnot antavat valmiudet toimia vakuutusyhtiöissä ja eri vakuutuslaitoksissa sekä yrityksissä ja pankeissa vakuutusalan asiantuntija- ja esimiestehtävissä.


Johtamiskorkeakoulu