x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2009–2011
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
LATAA5D Kreikan kieli ja kulttuuri 4–11 op
Vastuutaho
Latinan kieli ja antiikin traditio

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on, että opiskelija hallitsee kreikan kielen alkeet ja, mikäli suorittaa koko opintojakson, pystyy apuvälineiden avulla lukeman helpohkoa klassista kreikankielistä proosaa.

Sisältö

Jakso jakautuu kolmeen eri osaan:

1) Kreikan kielen alkeiskurssi 4 op. Kurssiharjoituksia 40 t. ja loppukoe tai kirjatentti niille, jotka haluavat suorittaa kurssin omatoimisesti tai jos kurssia ei opeteta.

2) Kreikan kielen jatkokurssi 4 op. Harjoituksia 40 t. ja loppukoe. Kurssi voidaan järjestää hyvin harvoin, mutta se on mahdollista suorittaa omatoimisesti kirjatenttinä opettajalta saatavien ohjeiden mukaan.

3) Kreikan kirjallisuus 3 op. Kirjatentti: runoutta ja proosaa käännöksinä esim. seuraavista teoksista: Ilias (1,5 op) tai Odysseia (1,5 op). Lyriikkaa: Oksala Oksala, Kreikkalaisia kirjailijakuvia s. 27 109; Sapfo (Junkolan tai Saarikosken suomennos); Theokritos, Idyllejä (yht. 1,5 op): Ksenofon, Kyyroksen sotaretki (1,5 op); Platon, Faidon, Faidros ja Pidot (1,5 op); Yksi Aiskhyloksen, Sofokleen, Euripideen ja Aristofaneen draama (1,5 op).

Vaadittavat opintosuoritukset

Arviointi

Numerolla 1-5.

Kirjallisuus/Oppimateriaali

1) Kreikan kielen alkeiskurssi: Oppikirjana Pontén, Klassisen kreikan alkeisoppikirja, toim. Sironen, kappaleet 1-16.

2) Kreikan kielen jatkokurssi 4 op. Oppikirja Pontén, Klassisen kreikan alkeisoppikirja, toim. Sironen, kappaleet 17-26.

3) Kreikan kirjallisuus 3 op Kirjatentti: runoutta ja proosaa käännöksinä esim. seuraavista teoksista: Ilias (1,5 op) tai Odysseia (1,5 op). Lyriikkaa: Oksala Oksala, Kreikkalaisia kirjailijakuvia s. 27-109; Sapfo (Junkolan tai Saarikosken suomennos); Theokritos, Idyllejä (yht. 1,5 op): Ksenofon, Kyyroksen sotaretki (1,5 op); Platon, Faidon, Faidros ja Pidot (1,5 op); Yksi Aiskhyloksen, Sofokleen, Euripideen ja Aristofaneen draama (1,5 op).

Kokonaisuudet johon opintojakso kuuluu

Historiatieteen ja filosofian laitos
Aineopintojen erikoiskurssit (Latinan kieli ja antiikin traditio)
2011–2012
Opintojakso opetusohjelmassa
Opetusohjelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetusohjelmasta.
-
Historiatieteen ja filosofian laitos