x !
Archived Curricula Guide 2015–2017
Curricula Guide is archieved. Please refer to current Curricula Guides
Sosiaalitieteiden perusopinnot valinnaisina opintoina, avoin yliopisto-opetus, 25 ECTS

Sisältö

Sosiaalitieteiden perusopinnot (25 op) valinnaisina opintoina koostuvat seuraavista opintojaksoista:

SOS1 Johdatus sosiaalitieteisiin (5 op)
SOS4 Sosiaalitieteiden alat - kohdasta 3-4 alakohtaista opintojaksoa (15-20 op)
YKYT Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemat -kokonaisuudesta yksi valinnainen opintojakso, jos kohdasta SOS4 on suoritettu kolme opintojaksoa (0-5 op)

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Avoin yliopisto-opetus:

Opiskelijamäärää ei ole rajoitettu. Opintoihin jatkuva haku. Opinnot voi aloittaa seuraavasta kurssista jolle ennättää tai kirjatenteillä SOS4 -kohdan opintojaksoista. Opintojaksot voi tehdä vapaavalintaisessa järjestyksessä mutta suositeltavaa olisi sijoittaa SOS1 -jakso opintojen alkuun mikäli mahdollista. Opinto-oikeus päättyy 31.7.2018. Opiskelu tapahtuu pääosin tutkinto-opintoihin integroituna, yhteisissä opintoryhmissä. Voi hakea opinto-oikeutta joko kokonaisuuteen tai yksittäisiin jaksoihin. HUOM! Jos haet hakulomakkeella koko opintokokonaisuuteen valinnalla "Sosiaalitieteiden perusopinnot" niin sinun ei tarvitse lisäksi valita lomakkeelta perusopintojen jaksoja. Jaksotkin löytyvät hakulomakkeelta omina hakukohteinaan niille jotka haluuavat opinto-oikeuden vain yksittäisille jaksoille. Mahdollisuus joustaviin etäopintoihin. Monissa jaksoissa valittavissa joko lähiopetuskurssi tai verkkokurssi. Osa jaksoista on mahdollista tehdä kurssin sijaan kirjallisuudella sähköisinä tentteinä tai jaksosta riippuen myös esseesuorituksella. SOS4 -kohdan valinnat voi tehdä opintojen aikana (ei tarvitse tietää vielä hakuhetkellä jos hakee valinnalla "Sosiaalitieteiden perusopinnot").

Vaihtoehtoisena kokonaisuutena on "Sosiaalitieteiden perusopinnot" sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman omien opiskelijoiden opintovaatimusten mukaan jolloin opintoihin kuuluvat jaksot YKYYHT2 Yhteiskunnan mittaaminen 5 op sekä SOS3 Tiede, tutkimus, kirjoittaminen 5 op ja kohdasta Sosiaalitieteiden alat I tehdään vain kaksi jaksoa.

HUOM! Hakulomakkeella vain yksi hakukohde "Sosiaalitieteiden perusopinnot". Opiskelija voi opintojen aikana päättää kumman perusopintoversion tekee. Opintojen aikana voi myös päättää opintojen suoritustavan eli opintoihin haetaan samalla "Sosiaalitieteiden perusopinnot" -hakukohteella riippumatta siitä tekeekö opinnot lähiopintoina Tampereella vai etäopintoina mistä päin maailmaa tahansa.

Kysy tarvittaessa lisätietoja ja opinto-ohjausta, linkki yhteystietoihin alla.

Sähköinen tenttiminen: https://tenttis.uta.fi/

Hakuohjeet, opintomaksut: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opiskelijaksi/

Yhteystiedot: http://www.uta.fi/yky/avoinyliopisto/yhteystiedot.html

Jokaisen opintojakson tiedoissa on kuvattu opintojakson suoritusmuodot (kirjatentti, essee, osallistuminen opetukseen ym.) Jakson sivulla ovat myös linkit jaksosta järjestettävän, tällä hetkellä tiedossa olevan opetuksen tietoihin.

Muutokset mahdollisia.

Kuuluu kokonaisuuksiin

School of Social Sciences and Humanities
avaa kaikki

Sosiaalitieteiden perusopinnot valinnaisina opintoina, avoin yliopisto-opetus

Sosiaalitieteiden alat I valinnaisina opintoina 15–20 op
Sosiaalitieteitä valinnaisina opintoina opiskelevat suorittavat 3-4 opintojaksoa. Jos valitaan tästä kohdasta 3 opintojaksoa, suoritetaan lisäksi yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemat -kokonaisuudesta yksi valinnainen opintojakso (5 op).
SOS4.1 Sosiaalipolitiikka, 5 op
SOS4.2 Sosiaalipsykologia, 5 op
SOS4.3 Sosiologia, 5 op
SOS4.4 Sukupuolentutkimus, 5 op
School of Social Sciences and Humanities