x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2015–2017
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Sosiaalitieteiden opinnot, avoin yliopisto-opetus, 5–60 op

Lisätiedot

Avoimina yliopisto-opintoina voi tehdä suuren osan yhteiskuntatutkimuksen (aiemmin sosiaalitieteiden nimellä) kandidaattiohjelman https://www10.uta.fi/opas/tutkintoOhjelma.htm?rid=10748&uiLang=fi&lang=fi&lvv=2016 opinnoista (perusopinnot, osan aineopinnoista, valinnaiset opinnot, yksikön yhteiset opinnot ja osan kieli- ja viestintäopinnoista).

Tähtäimessä yliopistotutkinto yhteiskuntatutkimuksesta?

Avoimessa yliopistossa voi opiskella kuka tahansa ja millä motiivilla hyvänsä. Mikäli tavoitteenasi on yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-opiskelijaksi pääseminen, niin avoimessa opiskelu voi auttaa siinä. Jos valintakokeessa ei onnista heti ensimmäisellä kerralla niin tutkinnon osissa riittää avoimessa opiskeltavaa useaksi vuodeksi. Avoimen opinnot voi sisällyttää tutkintoon jos paikka aukeaa valintakokeen kautta vaikkapa seuraavana vuonna. Lisäksi avoimien yliopisto-opintojen perusteella voi myös tietyin edellytyksin hakea ilman valintakoetta tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa. http://www.uta.fi/opiskelijaksi/hakukohteet/tutkinto-ohjelmat/sos.html Kysy tarvittaessa opintoneuvontaa, yhteystiedot alla.

Perusopinnot

Opiskelijamäärää ei ole rajoitettu. Opintoihin jatkuva haku. Opinto-oikeus päättyy 31.7.2018. Opiskelu tapahtuu pääosin tutkinto-opintoihin integroituna, yhteisissä opintoryhmissä. Voi hakea opinto-oikeutta joko kokonaisuuteen tai yksittäisiin jaksoihin. Mahdollisuus joustaviin etäopintoihin. Katso tarkemmat tiedot kohdasta "Sosiaalitieteiden perusopinnot, avoin yliopisto-opetus".

Aineopinnot

Haettavissa 25 op kokonaisuus valinnaiselta sosiaalitieteiden alalta sekä lisäksi 10 op metodiopintoja. Osa aloista / jaksoista opiskeltavissa myös joustavasti etäopintoina. Katso tarkemmat tiedot ja valintaperusteet kohdasta "Sosiaalitieteiden aineopintoja, avoin yliopisto-opetus".

Kysy tarvittaessa lisätietoja ja opinto-ohjausta, linkki yhteystietoihin alla.

Hakuohjeet, opintomaksut: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opiskelijaksi/

Yhteystiedot: http://www.uta.fi/yky/avoinyliopisto/yhteystiedot.html

HUOM! Alla olevat opintokokonaisuuksien otsikot linkkejä tarkempiin kuvauksiin ja lisätietoihin. Pelkkä + -painikkeen klikkaus ei avaa niitä!

Opintokokonaisuuksien sivuilla on linkit kokonaisuuteen sisältyviin opintojaksoihin. Jokaisen opintojakson tiedoissa on kuvattu opintojakson suoritusmuodot (kirjatentti, essee, osallistuminen opetukseen ym.) Jakson sivulla ovat myös linkit jaksosta järjestettävän, tällä hetkellä tiedossa olevan opetuksen tietoihin.

Opiskelun prosessi tiivistetysti:

- hae opinto-oikeus haluamiisi opintoihin avoimen yliopiston hakulomakkeilla

- saat postissa tarkemmat ohjeet opiskelun aloittamiseen

- opinnot voi tehdä opinto-oikeusajan puitteissa omaan tahtiin (ei valmista lukujärjestystä) yliopiston tutkinto-opiskelijoiden kanssa, tarjolla olevien opiskelumahdollisuuksien mukaan (vaihtelevat opintojaksoittain: kirjatentit, kirjaesseet, lukuvuosien aikana järjestettävät kurssit/luentosarjat)

Muutokset mahdollisia.

Kuuluu kokonaisuuksiin

Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
avaa kaikki

Sosiaalitieteiden opinnot, avoin yliopisto-opetus

Avoimen opiskelija voi hakeutua opintokokonaisuuksiin tai yksittäisille kursseille. Yksittäisiä opintojaksoja suoritettaessa tulee huomioida mahdolliset pakolliset ja suositeltavat edeltävät opinnot.
Sosiaalitieteiden perusopinnot, avoin yliopisto-opetus 25 op
SOS4 Sosiaalitieteiden alat I 10 op
Suoritettava 2 allaolevaa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelman omat opiskelijat valitsevat kaksi opintojaksoa (SOS4.1-SOS4.6).
SOS4.1 Sosiaalipolitiikka, 5 op
SOS4.2 Sosiaalipsykologia, 5 op
SOS4.3 Sosiologia, 5 op
SOS4.4 Sukupuolentutkimus, 5 op
Sosiaalitieteiden perusopinnot valinnaisina opintoina, avoin yliopisto-opetus 25 op
Sosiaalitieteiden alat I valinnaisina opintoina 15–20 op
Sosiaalitieteitä valinnaisina opintoina opiskelevat suorittavat 3-4 opintojaksoa. Jos valitaan tästä kohdasta 3 opintojaksoa, suoritetaan lisäksi yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemat -kokonaisuudesta yksi valinnainen opintojakso (5 op).
SOS4.1 Sosiaalipolitiikka, 5 op
SOS4.2 Sosiaalipsykologia, 5 op
SOS4.3 Sosiologia, 5 op
SOS4.4 Sukupuolentutkimus, 5 op
Sosiaalitieteiden aineopintoja, avoin yliopisto-opetus 5–35 op
25 op alakohtaisia aineopintoja sekä lisäksi kaksi erillisinä hakukohteina olevaa menetelmäopintojaksoa
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö