Luentomateriaali:
http://www.uta.fi/jkk/pol/index/Valtio-opin johdantokurssi_2014.pdf
ILmoittautua voi NettiOpsussa tai paikan päällä kurssin alkaessa.
Ryhmät kokoontuvat kaksi kertaa viikossa. Suositellaan suoritettavaksi toisen vuoden keväällä tai kolmannen syksyllä.
Demola-projektityöhön voi hakea syksyisin ja keväisin - normaalisti syys- ja tammikuussa. Tarkemmat tiedot ja haku osoitteessa http://tampere.demola.net/
The electronic exam is open: 1.10.2014-31.5.2015.
Please register for the electronic exam: https://tenttis.uta.fi
Lukuvuonna 2014-2015 Eurooppaoikeuden jaksosta ei järjestetä suomenkielistä luentokurssia. Jakso voidaan suorittaa englanninkielisellä luentokurssilla (III periodissa, ks. kurssikuvaus) tai jatkuvasti avoinna olevassa sähköisessä tentissä tenttimällä alla mainitut teokset.
Jakson voi suorittaa jollakin seuraavista tavoista:
1. Opintojakso on lukuvuonna 2014-2015 (periodien I-IV aikana) suoritettavissa sähköisenä tenttinä, johon ilmoittaudutaan sähköisessä tenttipalvelussa (tenttis.uta.fi). Tentissä suoritetaan: Ojanen, Tuomas ja Haapea, Arto (toim.): EU-oikeuden perusteita II (2.p., 2007) kokonaan sekä Raitio, Juha: Eurooppaoikeus ja sisämarkkinat (2010) teoksen osa III eli sivut 331 - 635.
2. Jakson voi suorittaa esseesuorituksena laatimalla itsenäisesti yksi laajahko (15-20 liuskaa) tai useampi suppeampi kirjoitelma (esim. 2 x n. 7-10 liuskaa) opintojakson vastuuopettajan kanssa tarkemmin sovittavasta aineellisen eurooppaoikeuden aiheesta, joka voi liittyä esimerkiksi eurooppalaiseen valtiosääntöoikeuteen, aineellisen sisämarkkinaoikeuden erityiskysymyksiin, EU:n sosiaalioikeuteen tai johonkin muuhun opiskelijaa kiinnostavaan teemaan. Esseesuoritukseen liittyvästä kirjallisuudesta sovitaan erikseen opintojakson vastuuopettajan kanssa. Esseesuorituksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan sähköpostilla (Jaana.Palander@uta.fi).
3. Jakson voi suorittaa kahden-kolmen opiskelijan yhdessä laatimalla pienoistutkielmalla jakson vastuuopettajan kanssa tarkemmin sovittavasta aineellisen eurooppaoikeuden aiheesta. Pienoistutkielman laajuus on noin 12-15 sivua / opiskelija eli kahden opiskelijan laatimanana noin 25-30 sivua ja kolmen opiskelijan laatimana noin 35-45 sivua. Pienoistutkielman laatimisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan sähköpostilla (Jaana.Palander@uta.fi).
Kaupunki aukioineen ja katuineen on modernin yhteiskunnan, politiikan ja demokratian keskeisimpiä julkisia tiloja, jonka käytöstä ja hallinnasta on vuosisatojen kuluessa jatkuvasti kamppailtu, viimeksi muun muassa Arabikevään vallankumousten ja Occupy Wall Street -liikkeen yhteydessä. Niin yhteiskunnalliselta kuin tutkimukselliseltakin kannalta on erityisen kiinnostavaa ja tärkeää suunnata huomio niihin ajallisiin, tilallisiin, teknologisiin ja oikeudellisiin ehtoihin, jotka sekä avaavat että rajaavat mahdollisuuksia näyttäytyä, tulla nähdyksi ja toimia poliittisesti julkisessa kaupunkitilassa.
Tällä kurssilla kaupunkitilan politiikkaa lähestytään usean tieteenalan näkökulmasta. Kurssin pohdinnoissa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, miten yhä läpikotaisempi teknologiavälitteisyys, syvenevä globalisoituminen, muuttuvat osallistumisen odotukset ja kaupallistuminen muuttavat nykyisten kaupunkitilojen luonnetta. Kysymme, millaiset intressit määrittävät kaupunkitilojen rakentumista, millaista toimintaa ne mahdollistavat ja ehkäisevät, millaista politiikan pelitilaa tästä syntyy, ja millaisia – jopa radikaaleja – julkisten tilojen käyttöjä kansalaiset ja kansalaisliikkeet ovat viime vuosina visioineet ja kokeilleet. Kurssi yhdistelee erilaisia tulokulmia kaupunkitilan politiikkaan esittelemällä niin ajankohtaisia teoreettisia keskusteluja kuin käytännön tutkimusesimerkkejäkin.
Kurssi järjestetään neljän oppiaineen, politiikan tutkimuksen, alue- ja ympäristötieteen, mediatutkimuksen sekä oikeustieteen yhteistyönä.
Ennakkoilmoittautuminen kurssille sähköpostitse kurssin vastaavalle opettajalle 1.9.2014 mennessä.
Kurssille otetaan 48 opiskelijaa (12/oppiaine) ilmoittautumisjärjestyksessä. Hyväksytyille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla viikolla 36.
The course focuses on the geography, governance frames, business practices,
business cultures, strengths and weaknesses of various countries and their social
structures in preparing foreign companies and their representatives to organize
businesses in the Asia-Pacific Region. Another focus is to give an explanation for
the rapid economic growth and the major future challenges of the Asia-Pacific Region.
This course is an introduction to the Finnish Political System and Finnish Political History. The main focus of the course is on the development of the Finnish Political System from 1809 until the 21st century. This course provides an overview of the Constitution, political decision making, political participation, tripartite agreements and welfare.
After the course, students are expected to understand the key features of Finnish political history, the political system and society, as well as able to perceive the political position and national identity of Finland in a wider context: Scandinavia, Russia and the EU.
Enrolment is conducted at the first lecture.
The electronic exam is open: 1.10.2014-31.5.2015.
Please register for the electronic exam: https://tenttis.uta.fi
KOHA-opintoihin on erillinen haku.
Huom! KOHA-opintoihin on erillinen haku.
Ilmoittautuminen E-lomakkeen kautta:
E-lomake seuraavassa osoitteessa:
https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/10357/lomake.html
Osallistuminen luento-opetukseen, kirjallisuuteen perehtyminen sekä tentti. Luentosarjaan osallistuminen ja tentti korvaavat opintojakson kokonaisuudessaan. jaksoa ei voi suorittaa osissa. Tentti perustuu sekä luennoilla käsiteltyihin teemoihin että seuraavaan kirjallisuuteen ja/tai luennoilla erikseen ilmoitettavaan materiaaliin.
Uusintatentit tehdään sähköisessä tenttijärjestelmässä.
1. uusinta 10.12.2014-5.1.2015
2. uusinta 19.1.2015-31.1.2015
Ensimmäisen periodin johdantokurssi on ainoastaan tutkinto-ohjelman omille opiskelijoille; toisen periodin kurssi avoin myös muille opiskelijoille.
Uudessa tutkintorakenteessa kurssi suositellaan suoritettavaksi tutkimuspraktikumin jälkeen. Vuonna 2011 tai sitä ennen aloittaneet voivat kuitenkin käydä kurssin ennen tutkimuspraktikum-suoritusta.
- Erilaiset liiketoimintamallit ja -logiikat, sekä näiden erilaisia analysointitapoja.
- Liiketoimintamallin laatiminen ja presentointi valitun case-organisaation osalta (ryhmätyö).
- Ryhmittäin tehdyn case-raportin presentointi ja puolustaminen.
- Oman osaamisen evaluointi loppuraportin esittämisen jälkeen.
Huom! Kurssin toinen toteutus järjestetään kevään 2015 IV periodissa.
Kurssi jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa tarkastellaan luentojen ja ryhmätöiden kautta ihmisoikeuksiin liittyvää problematiikkaa erityisesti millaisen paikan ihmisoikeudet saavat kansainvälisten suhteiden eri teoreettisissa lähestymistavoissa. Ihmisoikeuksia ei voi eikä pidä ymmärtää ainoastaan abstraktina poliittisena ideana. Ihmisoikeuksien erilaiset käytännöt ja niiden loukkaukset ilmentävät sitä, miten niitä voidaan kulloinkin toteuttaa.
Kurssin toisessa osassa opiskelijat tutustuvat ihmisoikeustyön kannalta keskeisiin toimijoihin Suomessa ja soveltavat ensimmäisessä osassa oppimaansa. 1) Miten eri toimijat ovat omassa toiminnassaan, omissa käytännöissään toteuttaneet ihmisoikeuksia; 2) Miten eri toimijat toimivat edistääkseen ihmisoikeustilanteen parantumista ja miten siihen voi myötävaikuttaa. Opiskelijat käyvät tutustumassa näihin myöhemmin sovittaviin toimijoihin (informaatio kurssin alussa) ja laativat raportin, jota mahdollisesti voitaisiin myös hyödyntää myöhemmin.
Kurssin kolmannessa osassa, seminaarissa, raportit esitellään ja niistä keskustellaan ja vedetään johtopäätökset.
I osa alk. to 30.10.-4.12.
II osa 5.12.-31.1.
III osa periodina to ja pe 13-16 5.2.-27.2.
Huom! Edeltävien opintojen vaatimus: POLPOP01 Kansainvälisen politiikan johdantokurssi
Sähköpostitse Tarja Sepälle, tarja.seppa@uta.fi, 19.9.2014 mennessä. Kurssille voidaan ottaa enintään 26 opiskelijaa.
Kurssilla käsitellään deliberatiivisen demokratian käsitettä, käsitteen historiaa, sen eri määritelmiä sekä sitä, miten se eroaa muista demokratiakäsityksistä. Kurssilla pohditaan myös sitä, millaisilla kriteereillä keskustelun deliberatiivisuutta voidaan mitata sekä sitä, miten deliberatiivisen demokratian käsitettä on kritisoitu. Lisäksi kurssilla tutustutaan deliberatiivisen demokratian käytännön toteutuksiin, joita usein kutsutaan demokraattisiksi innovaatioksi. Kurssi suoritetaan osallistumalla deliberatiiviseen keskusteluun ja tenttimällä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.
Kurssille on ilmoittauduttava ennakkoon.
The course introduces the students to the legal frames and practices of solving
juridical problems in the Asia-Pacific Region. The main areas of emphasis are:
characteristics of Asian, especially Chinese, Indian and Islamic business legislation,
contract laws, capital and financial markets, trade and currency legislation, labor
laws, taxation and Intellectual Property Rights (IPR). Accordingly, business ethics
and corruption will be discussed in the course.
Huom! Opiskelija voi osallistua HALKOS23-opintojaksolle suoritettuaan HALKOS22-opintojakson.
KOHA-opintoihin on erillinen haku.
Kurssi on ensisijaisesti tarkoitettu JKK:opiskelijoille.
Uusintatentit järjestetään sähköisenä tenttinä.
1. uusinta 26.2.-10.3.2015
2. uusinta 24.3.-8.4.2015
Kurssin sisältö:
- Strategiaprosessin kokonaisrakenne ja päävaiheet.
-Yritysten, toimialojen ja toimintaympäristön keskeiset analysointityökalut.
-Asiakaslähtöinen strategia-ajattelu.
-Yritysten ja julkisten organisaatioiden strategiatyöskentelyn pääpiirteet, erot ja yhtäläisyydet.
-Yrityscaset ja niiden läpikäynti.
Sähköiseen tenttiin ilmoittaudutaan osoitteessa: https://tenttis.uta.fi
Kurssille ilmoittaudutaan NettiOpsussa tai paikan päällä kurssin alkaessa.
Suositellaan suoritettavaksi toisen vuoden keväällä tai kolmannen syksyllä.
Laadunhallinta yliopistossa -opintojakso koostuu luennoista, oheiskirjallisuudesta, ryhmätyöskentelystä sekä palautetilaisuudesta. Opintojaksolla ajankohtaiset näkemykset laadunhallinnasta yhdistetään käytännön työskentelyyn yliopiston laatujärjestelmän kehittämiseksi.
Opintojaksolle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta opiskelijaa.
Ilmoittautuminen tapahtuu NettiOpsussa ja on avoinna 15.1.-9.2.2015.
Laadunhallinta yliopistossa -opintojakson lisäksi opiskelija voi osallistumalla aktiivisesti yliopiston laatutyöhön (esim. toimiminen arviointiryhmässä) saada 3 op Luottamustehtävissä toimiminen -opintojaksosta (kunkin yksikön opetussuunnitelman mukaisesti). Kukin opiskelija hakee opintopisteet omasta tieteenalayksiköstään opintojakson ohjeiden mukaisesti.
Torstai 26.2. klo 14-16
Tarja Seppä: Johdanto tematiikkaan: rauhanvälityksen käsite ja toimijat; rauhanvälityksen käytännöistä
Perjantai 27.2. klo 10-18
Ohjelma:
10.15-10.45 Tarja Seppä: Johdanto tematiikkaan ja suoritustapoihin
10.45-11.30 Lauratuulia Lehtinen (Ulkoasianministeriö): Suomi rauhanvälityksen edistäjänä
11.30-12.15 Ari Kerkkänen (Tapri): Pitkittyneet sosiaaliset konfliktit: Syyria ja rauhanvälitystoiminta
Keskustelu
12.30-13.00 Lounas
13.00-13.45 Tarja Väyrynen (Tapri): Naiset ja rauhanvälitystoiminta
13.45-14.30 Sami Lahdensuo (CMI – Crises Management Initiative): Rauhanprosessien poliittinen viitekehys. Esimerkkinä Myanmar
Lyhyt tauko
14.45-15.30 Petter Nissinen ja Katariina Mustasilta: Paikallistason rauhantyö – havaintoja Keniasta ja Somaliasta
Keskustelu
15.45-16.00 Kahvitauko
16.00-17.30 Paneeli ”Rauhanvälityksen haasteet” – keskustelemassa Lauratuulia Lehtinen, Ari Kerkkänen, Tarja Väyrynen, Sami Lahdensuo, Petter Nissinen ja Katariina Mustasilta.
Sähköpostilla 19.1.-12.2.2015 Tarja Sepälle, tarja.seppa@uta.fi
Opintojaksolla perehdytään EU:n ja Yhdysvaltain välillä parhaillaan neuvotellaan sopimukseen kauppa- ja investointikumppanuudessa. Kurssin jälkeen opiskelija on selkeä kuva sopimuksen tavoitteista ja sitä kohtaan esitetystä kritiikistä, hän osaa eritellä sen hyötyjä ja haittoja eri näkökulmista. Opintojakso koostuu luennoista ja seminaariesityksistä. Luennoilla opiskelija oppii hyödyntämään erityyppisiä aineistoja, joiden avulla kauppaneuvotteluja voidaan tutkia. Opiskelija ymmärtää, mihin eri politiikkasektoreihin sopimus vaikuttaa. Opiskelija saa hyvät välineet kansainvälisen taloushallinnan analysointiin, ja saavuttaa hyvän ymmärryksen taloushallinnan ja demokraattisen päätöksenteon välisestä suhteesta ja ongelmanasetteluista. Seminaariesityksessään (7-12 sivua) opiskelija keskittyy yhteen politiikkasektoriin, esittelee siihen liittyvät ristiriitaulottuvuudet ja muodostaa oman tulkintansa valitsemansa näkökulman avulla.
Kurssin jälkeen opiskelijat voivat työstää seminaariesityksien pohjalta yhteisen artikkelin, jossa esittelevät ja yleistajuistavat EU:n ja Yhdysvaltain välistä vapaakauppasopimusta politiikan tutkimuksen näkökulmasta.
II maailmansodan jälkeisenä aikana politiikan ja oikeuden suhteessa on tapahtunut merkittävä muutos. Muutos liittyy perus- ja ihmisoikeuksien kasvaneeseen merkitykseen kaikessa julkisessa käytössä. Muutos ilmaistaan toteamalla, että kaikessa julkisessa vallankäytössä on huomioitava ihmis- ja perusoikeudet. Vallankäyttö, jossa näin ei menetellä, ei ole enää legitiimiä. Vallankäyttö on ihmis- ja perusoikeuksien rajaamaa. Vallankäyttö on oikeudellistunut. Tämä pätee kansallisvaltioissa, EU:ssa ja yksilöiden välisissä suhteissa. Politiikan ja oikeuden suhdetta tarkastellaan luentokurssilla muutoksen näkökulmasta. Luentokurssilla hahmotetaan, miten politiikan ja oikeuden suhde on ymmärretty modernissa valtiossa ja miten tuon suhteen muutos nykyiseen muotoonsa on toteutettu omassa ajassamme. Lisäksi tarkastellaan, millaisina kysymyksinä politiikan ja oikeuden muuttunut suhde ilmenee politiikan tutkimuksessa
Ilmoittautuminen 7.1.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen tapani.turkka@uta.fi.
Kurssilla seurataan ja analysoidaan vuoden 2015 eduskuntavaaleja moniulotteisena poliittisena prosessina. Luennoilla perehdytään muun muassa poliittiseen rekrytointiin, mahdollisuusrakenteisiin eduskuntavaaleissa, ehdokasasetteluun, vaalirahoitukseen, vaalikampanjointiin, suomalaisten vaalikäyttäytymiseen, kansanedustajien vaihtuvuuteen sekä puolueiden ja ehdokkaiden vaalimenestykseen vaikuttaviin tekijöihin. Kurssilla vierailee sekä vaalitutkijoita että puolueiden vaalikampanjoinnista vastaavia toimijoita ja/tai ehdokkaita.
Kurssin yhteydessä järjestetään kolme valinnaista tutkimusprojektia, joissa kerätään ja analysoidaan vaaleihin liittyviä tutkimusaineistoja. Kunkin tutkimusprojektin tutkimustuloksista myös tuotetaan artikkelimuotoinen julkaisu.
Ensimmäisessä tutkimusprojektissa suunnitellaan ja toteutetaan opiskelijoille suunnattu kyselytutkimus yhteisesti valitusta eduskuntavaaleihin liittyvästä ajankohtaisesta teemasta sekä analysoidaan tulokset kvantitatiivisen menetelmin.
Toisessa projektissa tehdään teksti- ja kuva-analyysiin perustuva tutkimus valikoitujen puolueiden ja ehdokkaiden kampanjoista.
Kolmannessa projektissa seurataan ja analysoidaan ehdokkaiden, puolueiden ja eri vaaliteemojen saamaa näkyvyyttä mediassa, mukaan lukien sosiaalinen media.
Kurssin suoritettuaan opiskelijalle on rakentunut monipuolinen kuva eduskuntavaaleista valtio-opillisen tutkimuksen kohteena ja käytännön poliittisena prosessina ja hän on saanut valmiuksia tutkimuksen tekemiseen. Luentosarjan (3 op) voi suorittaa oppimispäiväkirjalla osallistumatta työpajaan.
Ilmoittautuminen työpajoihin:
Eduskuntavaalikurssiin liittyviin tutkimusprojektityöpajoihin (4. periodi) tulee ilmoittautua 19.3.2015 mennessä (ellei ryhmä tule sitä ennen täyteen). Kuhunkiin ryhmään otetaan maksimissaan 10 opiskelijaa. Opiskelijat otetaan pajoihin ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että valtio-opin pääaineopiskelijat ovat etusijalla. Huomaattehan myös, että työpajojen ennakkovaatimuksena on menetelmäopintojen (POLVOA11 ja/tai POLVOA12) hyväksytty suorittaminen.
Työpajoja on kolme:
Mainitsethan ilmoittautuessasi pääaineesi/suuntautumisvaihtoehdon.
Eduskuntavaalikurssin luento-osuuden suorittaminen on työpajoihin osallistumisen edellytys.
The course will develop the participants to add their knowledge and skills and learn
the techniques used in the stages of the Asian negotiation process comprising
planning, opening, arguing, signalling, proposing, bargaining, packaging, closing
and sealing as well as to recognize the use of negotiation tactics. Accordingly, the
course will help to develop each one’s own negotiation styles.
It is possible to bring a dictionary to the exam if necessary.
Virtual course in Moodle.
Registering by email to eero.palmujoki(at)uta.fi.
Compensates RES18.
The course is in English (a web-based course).
Registration in December 2014, starting 1st of December. See
Huom! KOHA-opintoihin on erillinen haku.
Huom! KOHA-opintoihin on erillinen haku.
Ilmoittautuminen e-lomakkeen kautta 11.1.2015 mennessä:
Edeltävät opinnot: 20 op oikeus- ja politiikka -moduulien muita opintoja siten, että ne sisältävät sekä politiikan tutkimuksen että julkisoikeuden opintojaksoja.
Ilmoittautuminen: NettiOpsun kautta 3.3.2015 mennessä.
Seminaarin yhteydessä laaditaan essee. Seminaariin sisältyy pienryhmälle suunnattua opetusta.
Kurssin luennot koostuvat kahdesta osasta: institutionaalinen valtiosääntöoikeus (10 tuntia) sekä perus- ja ihmisoikeudet (10 tuntia).
Kurssisuoritukseen kuuluu luento- ja kirjallisuuskuulustelu sekä 8-10 sivun essee, joka kirjoitetaan kurssilla annettavasta valtiosääsääntöoikeuden ajankohtaisteemasta.
Lukuvuonna vuonna 2014-2015 jakso toteutetaan verkkotyöskentelypainotteisena harjoitusseminaarina, jossa käsitellään ajankohtaisia valtiosääntöoikeudellisesti merkittäviä oikeustapauksia kotimaisilta, eurooppalaisilta ja ulkomaisilta tuomioistuimilta. Opiskelija laatii kurssilla oikeustapausanalyysin yhdestä tai samaan teemaan liittyvästä useammasta konkreetista oikeustapauksesta.
Opetus alkaa orientoivalla luennolla/seminaaritapaamisella, jossa selostetaan kurssin ideaa ja esitellään joitakin oikeustapauksia ja teemoja myöhemmän analyysin pohjaksi.
Kurssi soveltuu hyvin suoritettavaksi valtiosääntöoikeuden kurssin (HALJUA22) rinnalla IV-periodissa. Kurssille valittavalla opiskelijalla on oltava suoritusmerkintä julkisoikeuden perusopinnoista (HALJUA14/JOIKP1). Aiemmat eurooppaoikeuden ja valtiosääntöoikeuden opinnot ovat suositeltavia.
Laadunhallinta yliopistossa -opintojakso koostuu luennoista, oheiskirjallisuudesta, esseestä, ryhmätyöskentelystä sekä palautetilaisuudesta. Opintojaksolla ajankohtaiset näkemykset laadunhallinnasta yhdistetään käytännön työskentelyyn yliopiston laatujärjestelmän kehittämiseksi.
Opintojaksolle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta opiskelijaa. Ilmoittautumiset Nettiopsun kautta 3.2.-3.3.2014. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10.
Laadunhallinta yliopistossa -opintojakson lisäksi opiskelija voi osallistumalla aktiivisesti yliopiston laatutyöhön (esim. toimiminen arviointiryhmässä) saada 3 op Luottamustehtävissä toimiminen -opintojaksosta (kunkin yksikön opetussuunnitelman mukaisesti). Kukin opiskelija hakee opintopisteet omasta tieteenalayksiköstään opintojakson ohjeiden mukaisesti.
Kurssin käytytään opiskelija - tuntee tieteenalan keskustelut maailmanpolitiikan, populaarikulttuurin ja estetiikan suhteesta - osaa tarkastella kriittisesti populaarikulttuurin ja maailmanpolitiikan yhteenkietoutuneita rakenteita - osaa soveltaa kurssilla oppimiaan metodologisia työkaluja analysoidessaan aineistoja itsenäisesti ja ryhmissä
Sähköpostilla anni.kangas@uta.fi, saara.sarma@uta.fi 28.2.2015 mennessä.
Eduskuntavaalikurssiin liittyvä projektimuotoinen tutkimustyöpaja.
Tutkimusprojektissa suunnitellaan ja toteutetaan opiskelijoille suunnattu kyselytutkimus yhteisesti valitusta eduskuntavaaleihin liittyvästä ajankohtaisesta teemasta sekä analysoidaan tulokset kvantitatiivisen menetelmin. Tutkimuksesta kirjoitetaan lopuksi artikkelimuotoinen raportti.
Edeltävät opinnot: Kurssi POLVOA12 tai vastaavat tiedot
Ilmoittautuminen 9.3.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen elina.kestila-kekkonen@uta.fi. Maksimissaan 10 osallistujaa.
- Erilaiset liiketoimintamallit ja -logiikat, sekä näiden erilaisia analysointitapoja.
- Liiketoimintamallin laatiminen ja presentointi valitun case-organisaation osalta (ryhmätyö).
- Ryhmittäin tehdyn case-raportin presentointi ja puolustaminen.
- Oman osaamisen evaluointi loppuraportin esittämisen jälkeen.
Teaching
Wed 18-March - 13-May-2015 at 10-12, Main building A4
Draft programme:
17.3. Introduction
19.3. Functionalism and federalism
24.3. Realism, intergovernmentalism
26.3. Constructivism
31.3. Constructivism, 'hands-on' exercise
9.4. Explaining enlargement
14.4. The EU as a strategic actor
16.4. Inter-organisational relations
21.4. The EU as a normative power
23.4. Explaining disintegration; conclusions
Students of the RES programme can use this course to compensate RES11.
The course addresses Russia’s foreign policy from Gorbachev’s New Thinking until 2014. Students will learn about key events, phenomena, actors, and different foreign policy schools, and concepts to characterize them. The course will also encourage students to pay attention to interaction between the domestic and foreign policy in the Russian context.
Please enroll in NettiOpsu by 17 March. A maximum of 50 students will be accepted to the course (on the basis of first come, first served). The first lecture will take place 26 March and the last one 21 May. You cannot take this course unless you are able to come to the last lecture – a conference with your presentations will take place on that particular day (at 14-19).
The European Parliament brings together 751 MEPs from 28 EU member states. Initially just a talking shop, the EP is nowadays arguably one of the most powerful legislatures in the world. Decision-making in the Parliament is in turn based on interaction between committees and party groups. The objective of this course is to understand behavior and political dynamics in the Parliament.
The course consists of introductory lectures and seminars where students are expected to carry out empirical research on parliamentary behaviour. In the seminars the students must produce both an essay and an oral presentation on a particular aspect of the Parliament's work.
Attendance is compulsory throughout the course.
Email registration to tapio.raunio@uta.fi by March 13 essential
The course critically examines the underlying structural and institutional causes of the Euro crisis. After completion, students will have a better understanding of the basic features of economic governance under the Economic and Monetary Union and the governance reforms implemented during the euro crisis. Students will be able to orient current developments within an appropriate historical context and understand the limitations this history imposes on the contemporary policy landscape.
Space is limited to 15-20 students. Given the topical nature of this course, a high level of interest is anticipated. Early registration is therefore essential to ensure your place. Registration opens in early February 2015.
Note that students are expected to fulfill both evaluation criteria.
No partial credit will be awarded.
Huom! KOHA-opintoihin on erillinen haku.
Huom! KOHA-opintoihin on erillinen haku.