x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOS6.1.3 Järjestöjen rooli sosiaalipolitiikassa ja vapaaehtoistyö 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelma
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opiskelija syventää tiedollista ja taidollista osaamistaan itseään kiinnostavista sosiaalipoliittisista teemoista.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kaikki mukaan :)

Opettajat

Satu Ojala, Vastaava opettaja
satu.ojala[ät]tuni.fi

Opetus

Seminaari 10 tuntia
Yksi ryhmä kaikille
Ke 29.8.2018 klo 14-15, Linna 5016, Aloituspalaveri, sovitaan työskentelytavoista, mukana Kerttu Ojalehto ja Johanna Elo. Kerttu kertoo ajankohtaisesta paikallisesta kansalaistoiminnasta ja Johanna kertoo samalla tiedekunnan tarjoamasta vapaaehtoistyösuorituksesta.
Ke 7.11.2018 klo 8.30-10.00, Linna 5026/5027, Essee- ja vapaaehtoisyösuunnitelmat
Ke 6.3.2019 klo 9-12, Linna 5101
Ke 8.5.2019 klo 9-12, Linna 5101

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Opiskelija perehtyy järjestöjen asemaa koskevaan kirjallisuuteen sekä työstää esseen, jossa hän arvioi kolmannen sektorin roolia hyvinvointivaltion muodostumisessa sekä palveluiden tarjoamisessa ennen ja nyt. Esseen osana hän arvioi myös omaa kokemustaan vapaaehtoistyöstä.

Opiskelija ottaa itse yhteyttä valitsemaansa vapaaehtoistyötahoon ja tekee 27 h tai 54 h (1-2 op) vapaaehtoistyötä lukukausien kuluessa. Esseekirjallisuuden ja -tekstin laajuus on 2-3 op, ja viides opintopiste koostuu yhteisistä kokoontumisista ja muiden työsuunnitelmien ja päättöseminaaritöiden ja -esitysten kommentoinnista, toisin sanoen yhdessä oppimisesta.

Lisätiedot

Aloituspalaveri ja työmuodoista sopiminen 29.8., Essee- ja vapaaehtoistyösuunnitelmakokous 7.11. klo 8.30-10. Tässä vaiheessa jokaisella tulee olla ehdotus oman kurssisuorituksen koostumisesta ml. esseekirjallisuus (jota voi suunnata oman rajatun esseeaiheen mukaan) sekä kuvaus mitä vapaaehtoistyötä tekee, missä ja milloin.

Vapaaehtoistyötä voit tehdä itsenäisesti lukuvuoden kuluessa, kun olet ensin ilmoittautunut kurssille.

Esseet ja vapaaehtoistyökokemukset esitetään yhteisissä seminaareissa, joita järjestetään kahtena tai kolmena päivänä III ja IV periodeilla, päivät sovitaan 7.11. Mukaan kurssille pääsee vielä syyskuun ajan, ota yhteyttä Satu Ojalaan.

Huom.! Toinen tapa suorittaa opintopisteitä vapaaehtoistyöllä: SOCYVAPEH Vapaaehtoistyö 1–3 op, ota yhteys Johanna Eloon.

Suosittelemme osallistumista Iloa vapaaehtoistoiminnasta -tilaisuuteen Tammelakeskuksessa 30.8. klo 15 - 18. Tilaisuudessa voi tutustua vapaaehtoistoimintaa tarjoaviin järjestöihin. Lisätietoja Tampereen voimavaraverkosto: http://tarve.fi/ajankohtaista/21-iloa-vapaaehtoistoiminnasta-2018