x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOS6.5.2 Uskontojen antropologiaa 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelma
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Yleiskuvaus

Kurssilla perehdytään antropologiseen tapaan tarkastella uskontoa elämänalueena, joka yhtäältä jäsentää ihmisten arkea ja maailmankuvaa, toisaalta kytkeytyy valtaan, politiikkaan ja globaaleihin kamppailuihin.  Keskeinen tavoite on ymmärtää, miten uskontoa kulttuurisena ilmiönä voidaan lähestyä etnografisen tutkimusotteen avulla.

Kurssilla perehdytään erityisesti kahteen suureen maailmanuskontoon, kristinuskoon ja islamiin. Kurssi rakentuu luennoista, luettavista teksteistä ja erikseen sovittavista tehtävistä.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssi soveltuu sekä kandidaatti- että maisterivaiheen opiskelijoille. Etusijalla kurssivalinnassa ovat opiskelijat, joilla on sosiaaliantropologian opintoja 5-10 op.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä vähintään 5 avoimen yliopiston opiskelijaa. ilmoittautuminen tehdään sähköpostitse suoraan kurssin vastuuopettajalle, jonka yhteystiedot löydät alta. Huomoithan, että tässä kiintiössä kurssille tulevalla on ennen kurssi-ilmoittautumista oltava voimassa oleva opinto-oikeus sosiaalitieteiden aineopintojen suorittamiseksi(hae opinto-oikeutta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opiskelijaksi/index.html)

Opettajat

Susanne Dahlgren, Vastaava opettaja
susanne.dahlgren[ät]tuni.fi
Laura Huttunen, Vastaava opettaja
laura.huttunen[ät]tuni.fi

Opetus

4.10.2018 – 13.12.2018
Seminaari
To 4.10.2018 - 13.12.2018 viikoittain klo 14-16, Linna 5014

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Kurssi soveltuu sekä kandidaatti- että maisterivaiheen opiskelijoille. Etusijalla kurssivalinnassa ovat opiskelijat, joilla on sosiaaliantropologian opintoja 5-10 op.