x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Antiikin ja keskiajan ryhmä
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Historian tutkinto-ohjelma
Historia
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opiskelija tutustuu antiikin- ja keskiajantutkimukseen akateemisena toimintana sekä oppii soveltamaan erityisesti antiikin ja keskiajan tutkimuksessa tarvittavia tietoja ja taitoja omissa opinnoissaan (erityisesti opinnäytteiden laatimisessa).

Yleiskuvaus

Syksyn 2017 1. tapaamisessa to 7.9. klo 14.15 prof Mark Golden (Univ. of Winnipeg) esitelmöi antiikin olympialaisista otsikolla "Olive-Tinted Spectacles: Myths in the Histories of the Ancient and Modern Olympics".

Huomaa paikka: päärakennus luentosali C6!

Tässä on ensiluokkainen tilaisuus päästää kuulemaan antiikin sosiaalihistorian tutkimuksen legendaa. Tervetuloa!

Myöhemmästä ohjelmasta sovitaan toiste, mutta jos jo tiedät kaipaavasi ryhmän tukea antiikin tai keskiajan opiskelun tai tutkimuksen suhteen (esim. opinnäytteen tai sen osan työstämisessä), olethan yhteyksissä Ville Vuolantoon (ville.vuolanto@uta.fi).

***

Ryhmässä keskustelemme ajankohtaisesta tutkimuksesta, sekä osallistujien tutkielmien, esseiden, artikkeleiden ja muiden työpaperien (kuten kandidaatintöiden) eri versioista. Kirjareferaateilla ja esitelmillä on myös mahdollista suorittaa opintopisteitä eri kokonaisuuksista sopimuksen mukaan. Silloin tällöin tapana on ollut myös järjestää illanistujaisia, näyttely-, kirjasto- ja teatterikäyntejä ja jopa opintomatkoja.

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 14-16 seminaarihuoneessa Pinni B3077. Seuraa tiedotusta lisätietoja saadaksesi  -  ryhmän moodle-alueen tunnuksia saa vetäjiltä (laita sähköpostia).

Mukaan voi ja kannattaa liittyä jo opintojen alkuvaiheessa. Kyseessä on avoin akateeminen keskustelu- ja oppimisympäristö. Mukana on ollut niin ensimmäisen vuoden opiskelijoita,  kandidaatintöiden tekijöitä kuin myös jatko-opiskelijoita ja tohtoreita.

Opettajat

Christian Krötzl, Vastaava opettaja
christian.krotzl[ät]tuni.fi
Ville Vuolanto, Vastaava opettaja
ville.vuolanto[ät]tuni.fi

Opetus

7.9.2017 – 24.5.2018
Seminaari
To 7.9.2017 - 24.5.2018 viikoittain klo 14-16, Pinni B3077