x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KATVRA00 Tekoäly ja vakuutustoiminta/ Vakuutustieteen vaihtuvasisältöinen kurssi 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma
Vakuutustiede
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Kurssin aikana opiskelijat kehittävät uuden tekoälysovelluksen vakuutusalalle ja oppivat tätä kautta ymmärtämään tekoälyn sovellusmahdollisuuksia vakuutusalalla. Opiskelijat oppivat toimimaan eri alan osaajien kanssa kehitysprojekteissa vakuutusalan ja digitalisaation rajapinnassa.

Yleiskuvaus

Vakuutuksilla ja vakuutustoiminnalla on keskeinen rooli ja merkitys yhteiskunnallisten rakenteiden ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Alaa on pidetty aikaisemmin varsin konservatiivisena ja perinteisiin toimintamalleihin nojaavana. Tästä huolimatta teknologian kehitys ja digitalisaatio luovat toimialalle merkittävää uudistuspainetta, jota vakuutusyhtiöt eivät voi olla huomioimatta. Erityisenä muutostekijänä vakuutusalalla nähdään tekoäly ja sen lukuista mahdollisuudet.

”Tekoäly ja vakuutustoiminta” - kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2017-2018 yhteistyössä vakuutuksen ja riskienhallinnan opintosuunnan, ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriohjelman sekä IBM:n kanssa. Kurssin aikana opiskelijat kehittävät uuden tekoälysovelluksen vakuutusalalle ja oppivat tätä kautta ymmärtämään tekoälyn sovellusmahdollisuuksia vakuutusalalla. Opiskelijat oppivat toimimaan kehitysprojekteissa vakuutusalan ja digitalisaation rajapinnassa.

Kurssin ryhmätyöskentely tapahtuu opiskelijatiimeissä, jotka koostuvat kahdesta vakuutuksen ja riskienhallinan ja kahdesta ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriohjelman opiskelijasta. Täten jokaisen tiimin on mahdollista hyödyntää niin vakuutusalaan liittyvää asiaosaamista kuin teknologiaan liittyvää teknistä osaamista sovellusta kehittäessään.   

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriohjelman opiskelijat ilmoittautuvat oman kurssikoodinsa kautta.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Antti Talonen, Opettaja
antti.talonen[ät]staff.uta.fi
Jari Kangas, Opettaja
jari.kangas[ät]staff.uta.fi

Opetus

4.9.2017 – 12.10.2017
Luento-opetus
Ma 4.9.2017 klo 14-16, Pinnils A3103
Ma 11.9.2017 klo 14-16, Pinni ls A2089
Ma 18.9.2017 klo 14-18, Pinni ls A3103
Pe 29.9.2017 klo 14-16, Pinni ls A3103
To 12.10.2017 klo 14-16, Pinni ls A3103

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Lisätiedot

Kurssisuoritus koostuu taustamateriaalista kirjoitettavasta esseestä, teemaa taustoittavista ja syventävistä luennoista, tiimityöskentelyssä kehitettävästä sovelluksesta sekä sovelluksen esittelystä ja dokumentoinnista. Kurssi edellyttää paikallaoloa luennoilla ja tapaamiskerroilla sekä intensiivistä osallistumista tiimityöskentelyyn. Kurssin yhteisiä tapaamisia ja luentoja on yhteensä viisi (5) kappaletta ja ne ajoittuvat seuraavasti:

 

Ma 4.9. (klo 14-16) Introduction-luento (IBM:n edustajan luento, teeman taustoitus ja käytännönasiat, tiimien järjestäytyminen)

Ma 11.9. (klo 14-16) Teemaan syventävä luento: professori Markku Turunen, dosentti Heikki Huttunen

Ma 18.9. (klo 14-16) Tiimit esittelevät suunnittelemansa tekoälysovelluksen konseptin. Paikalla myös IBM:n edustaja.

Pe 29.9. (klo 14-16) Välipitch: Tiimit esittelevät ja demoavat tekoälysovelluksensa sen hetkisen kehitysvaiheen.

To 12.10 (klo 14-16) Loppupitch: Tiimit esittelevät ja demoavat lopullisen ja viimeistellyn tekoälysovelluksensa. Paikalla myös IBM:n edustaja.