x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HISA2 Kuva ja propaganda (verkkokurssi) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Historian tutkinto-ohjelma
Historia
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Yleiskuvaus

Kurssilla perehdytään sotien valokuvaamiseen ja kuvien propagandistiseen käyttöön aina 1930-luvulta nykypäivään. Opiskelijat tutustuvat monimuotoisten tehtävien ja tapausanalyysien kautta niin kansallista identiteettiä rakentaneisiin kuviin kuin kriisiajan kuvallisen viestinnän ja propagandan erityispiirteisiinkin. Kurssin jälkeen opiskelijat kykenevät tulkitsemaan yhä visuaalisemmaksi muuttuvaa mediamaisemaa sekä ymmärtävät, miksi eri aikojen kriiseistä otetut kuvat ovat sellaisia kuin ovat.

Opetusmuoto: Kurssin perussuoritus 4op muodostuu verkkokurssisosuudesta, joka vaatii sitoutumista kurssin aikatauluun ja yhdessä suoritettaviin verkkokeskustelutehtäviin sekä itsenäisesti suoritettaviin kirjallisiin opintotehtäviin. Verkkokurssisuoritusta voi vielä täydentää 1op laajuisella vapaaehtoisella esseellä, ja sen palauttamisen määräajasta sovitaan esseen kirjoittajien kanssa kurssin aikana erikseen. Huom! Tampereen yliopiston opiskelijat suorittavat kurssin 5 op laajuisena.
Kurssin kohderyhmä: Kriisiajan viestinnästä, sotapropagandasta ja valokuvauksen ja valokuvien historiasta kiinnostuneet. Aineopinnot ja syventävät opinnot.
Kurssin suunnitteluryhmä: Kurssin suunnitteluryhmä: Olli Kleemola, Aake Kinnunen
Kurssin rakentaminen ja suunnittelun koordinointi: Tapio Onnela

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Historian valtakunnallisen verkko-opetuksen järjestämille syyslukukauden 2016 verkkokursseille alkaa 15.8.2017 klo 12.00 ja päättyy 18.9.2017, klo 12.00.

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Historian valtakunnallisen verkko-opetuksen järjestämille syyslukukauden 2017 verkkokursseille alkaa 15.8.2017 klo 12.00 ja päättyy 18.9.2017, klo 12.00. Avoimen opiskelijat ilmoittautuvat kursseille omassa kiintiössään (Valitse ilmoittautuessa Tampereen yliopisto, avoin yliopisto, historia)

Opettajat

Olli Kleemola, Vastaava opettaja
Aake Kinnunen, Vastaava opettaja

Opintojakson kotisivu

Opetus

21.9.2017 – 16.11.2017

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Ohjeita verkkokursseille ilmoittautumiseen.

Huom! Tampereen yliopiston opiskelijat suorittavat kurssin 5 op laajuisena.