x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HISA2 Historia, kulttuuriperintö ja kulttuurimatkailu (verkkokurssi) 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Historian tutkinto-ohjelma
Historia
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Yleiskuvaus

Kurssilla tutustutaan erilaisiin kulttuurimatkoihin, niiden historiaan, nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen. Kurssin aikana kartoitetaan olemassa olevien kulttuurimatkojen tarjontaa sekä perehdytään historian ja kulttuuriperinnön mahdollisuuksiin ja merkitykseen matkailun ja elinkeinoelämän sektorilla. Lisäksi opitaan ymmärtämään myös niitä haasteita ja ongelmia, joita matkailu voi aiheuttaa kulttuuriperintökohteille ja paikalliselle kulttuurille.

Kurssiin sisältyy ennakkotehtävä, tutustumista annettuihin aineistoihin sekä kaksi laajempaa pienryhmätehtävää, joista jälkimmäisen aikana opiskelijat suunnittelevat oman, toteuttamiskelpoisen kulttuurimatkan. Suunniteltuja matkoja voidaan tarjota kurssin loppuvaiheessa mm. erilaisille yhdistyksille, järjestöille tai matkanjärjestäjille joko pidemmiksi matkoiksi tai ekskursiomatkoiksi.

Kurssin tavoitteena on kehittää opiskelijoiden asiantuntemusta ja aktiivisuutta monipuolisina tiedon tuottajina ja välittäjinä sekä avata yhteistyötä elinkeinoelämän suuntaan ja herättää kiinnostusta myös omaan yrittäjyyteen. Opetuksessa korostuu toiminnallinen oppiminen: aktiivinen tiedon etsiminen ja prosessoiminen, ryhmätehtävien tekeminen ja esittäminen sekä alustuksiin ja esitelmiin pohjautuvat analyysit ja keskustelut.

Opetusmuoto: Verkkokurssi. Kurssiin liittyy itsenäisesti laadittava kirjallinen ennakkotehtävä sekä kaksi pienryhmätehtävää.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Historian valtakunnallisen verkko-opetuksen järjestämille syyslukukauden 2017 verkkokursseille alkaa 15.8.2017 klo 12.00 ja päättyy 18.9.2017, klo 12.00.

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Historian valtakunnallisen verkko-opetuksen järjestämille syyslukukauden 2017 verkkokursseille alkaa 15.8.2017 klo 12.00 ja päättyy 18.9.2017, klo 12.00. Avoimen opiskelijat ilmoittautuvat kursseille omassa kiintiössään (Valitse ilmoittautuessa Tampereen yliopisto, avoin yliopisto, historia)

Opettajat

dos. Liisa Seppänen, Vastaava opettaja

Opintojakson kotisivu

Opetus

25.9.2017 – 15.12.2017

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Ohjeita verkkokursseille ilmoittautumiseen.

Huom! Verkkokurssin opetuksen alku ja loppupäivät tarkentuvat myöhemmin ja opettaja ilmoittaa ne kurssille hyväksytyille.