x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HISA2 Ajasta ikuisuuteen - kulttuuri ja yhteiskunta antiikista uuden ajan alkuun 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Historian tutkinto-ohjelma
Historia
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee esimodernin historian tutkimuksen moniulotteisuuden ja osaa eritellä erityisesti arhen historiaan liittyviä historiallisia ilmiöitä ja niiden välisiä yhteyksiä.

Yleiskuvaus

Kyseessä on verkkokurssi, joka perustuu Radio Moreenin äänittämiin asiantuntijakeskusteluihin ja -haastatteluihin (yleisesittely: https://radio.uta.fi/ajasta-ikuisuuteen-tusina-totuutta-historiasta/).

Kurssilla opiskelija tutustuu tutkijakeskustelujen kautta antiikin, keskiajan ja uudenajan alun tutkimuksen keskeisiin tutkimustraditioihin, näkökulmiin ja metodisiin ratkaisuihin. Samalla hän tutustuu Tampereen yliopistossa tehtävään tutkimukseen, tutkijoiden erikoisosaamisaloihin  ja tamperelaiseen tutkimusprofiilin.

Jos ajattelet tehdä opinnäytettä antiikin, keskiajan tai uuden ajan alun aiheista Tampereella, tämä kurssi on sinua varten! 

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Huomaa, että kurssille osallistuminen edellyttää, että HISP2 ja HISP3 -kurssit ovat suoritettuna ennen kurssin alkamista.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Ville Vuolanto, Vastaava opettaja
ville.vuolanto[ät]tuni.fi

Opetus

13.2.2018 – 9.4.2018
Luento-opetus 8 tuntia Verkossa
Itsenäinen työskentely 110 tuntia Verkossa
Harjoitukset 6 tuntia Verkossa

Arviointi

Numerolla 1-5.

Arviointiperusteet

Verkossa kuunneltavien podcastien perusteella kirjoitetaan oppimispäiväkirja; kirjallisuusesseessä (n. 8 sivua) syvennetään tietoa tetystä aihealueesta; lisäksi kurssiin kuuluu moodlealueella käytävä yhteenveto- ja palautekeskustelu kurssista ja sen annista. Kirjallisuusesseen voi myös korvata tiettyyn aihealueeseen pureutuvalla keskustelu-podcastilla (MP3; 20 min), jossa käytetään kirjallisuutta hyväksi.