x !
Arkistoitu opetusohjelma 2016–2017
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
LATAP2 Kieliopin harjoitukset 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Latinan kieli ja antiikin traditio
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on käydä kokonaisuudessaan läpi latinan kielioppi - sekä morfologia että syntaksi - tekstikirjojen Clavis Latina II-III sekä erillisen kieliopin avulla (miel. Edwin Linkomies tai Tuomo Pekkanen). Kieliopin ongelmakohtiin, kuten modusten käyttöön ja epäsuoraan esitykseen (oratio obliqua) panostetaan erityisesti

Yleiskuvaus

Aloitamme kurssin oppikirjasta Clavis Latina II siitä kohdasta, mihin päästiin kevään 2015 jatkokurssilla. Siirrymme sitten Clavis-sarjan osaan III. - Kurssin yhteydessä tai sen pohjalta on mahdollista suorittaa aineopintojen kohtaan 1 kuuluvan Latinan kielen taidon (A1) edellyttämät käännösharjoitukset SUOMESTA LATINAAN - sekä myös itse lopullinen käännös. Varsinaisen kieliopin voivat halukkaat tenttiä samassa kontekstissa tai myöhemmin.

Opettajat

Juhani Sarsila, Vastaava opettaja
juhani.sarsila[ät]uta.fi

Opetus

13.9.2016 – 13.12.2016
Harjoitukset 24 tuntia
Ti 13.9.2016 - 13.12.2016 viikoittain klo 14-16, Päätalo A21
Poikkeukset:
27.9.2016 klo 14 –16 , Päätalo C1

Arviointi

Numerolla 1-5.

Arviointiperusteet

Jos hyväksytystä suorituksesta haluaa vain 3 op, riittää aktiivinen osallistuminen tunneille (koti- tai kortteeritehtävät silti tunnollisesti suoritettuina), jossa tapauksessa arviointiin merkitään haluttaessa joko arviointinumero (1-5) tai pelkkä "HYV". Viiteen opintopisteeseen tarvitaan lisäksi kielioppitestin suoritus.

Oppimateriaalit

Clavis Latina, osat II-III sekä erillinen kielioppikirja. Myös sanakirja tulee tarpeeseen.

Lisätiedot

Annan mielelläni lisätietoja - mieluiten vastaanotolla tai sopimuksen mukaan muuna ajankohtana työhuoneessani (Pinni B 3061). Kurssi koostuu luento-opetuksesta, omatoimisesta työskentelystä ja tehtävien läpikäynnistä yhdessä. AJANKOHTA: viikoittain tiistaisin klo 14-16 syyslukukauden aikana.