Opiskelija osaa eritellä yhteiskuntatieteellisten yliopisto-opintojen tuottamia yleisiä työelämävalmiuksia. Opiskelija osaa avartaa omaa ammatillista identiteettiään ja on kykenevä arvioimaan omaa asiantuntijuuttaan ja siihen liittyviä kehittämistarpeitaan. Opiskelija soveltaa tutkimuksellista sekä oman tieteenalansa näkökulmaa työelämän käytäntöihin. Opiskelija osaa arvioida tarkastelun kohteena olevan organisaation yhteiskunnallista asemaa, työkulttuuria ja työkäytäntöjä.Opiskelija ymmärtää työnhakuprosessia ja sen edellyttämiä taitoja.
Opintojakso (10 op) koostuu:
- Valmennusseminaarista
- Työelämäjaksosta (3 kk), joka voi koostua työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä tai projektityöstä
- Harjoitteluraportista
- Harjoittelun jälkeisestä palauteseminaarista. Palauteseminaareja järjestetään syys- ja kevätlukukausilla noin kerran kuussa. Seminaareihin ilmoittaudutaan kurssin moodlessa.
*
Valmennusseminaarin 20.1.2017 Väinö Linna -sali ohjelma
10.15 - 10.45 Asiantuntijuus, työelämävalmiudet ja harjoittelun raportoiminen (Hanna Ojala)
10.45 – 11.30 Harjoittelun käytännöt (Johanna Elo)
11.30 – 12.30 Tauko
12.30 – 13.15 Harjoittelupaikka haussa? Osaamisen tunnistamisesta työnhaun viestintään (hakemus ja cv) (työelämäasiantuntijat Terhi Erkkilä ja Reeta Lehmusoksa, Tampereen yliopiston opintopalvelut)
13.15 – 14.00 Opiskelijoiden kokemuksia harjoittelusta:
Tampereen yliopisto (Emppu Nurminen)
Suomen Punainen Risti (Maaria Kuitunen)
Harjoittelun valmennusseminaariin (20.1.2017 klo 10-14) ilmoittautuminen NettiOpsussa. Palauteseminaareihin ilmoittaudutaan harjoittelun moodle-alueen kautta.