x !
Arkistoitu opetusohjelma 2015–2016
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
JOVMS2B Polaaristuminen 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Mediakulttuurin maisteriopinnot
Viestinnän, median ja teatterin yksikkö

Yleiskuvaus

Jakautuuko Suomi? Loittonevatko kokemusmaailmat toisistaan? Kohtaavatko Juhla-Mokka ja latte toisiaan? Mitä tapahtui sille, että vastakkainasettelujen ajan piti olla ohi?

Polaaristuminen on kaikkien huulilla. Mutta mistä puhutaan, kun puhutaan polaaristumisesta? Käynnissä näyttää olevan samaan aikaan monenlaista polaaristumista – niin ”reaalista” kuin ”symbolista”. Yhteiskunnalliset erot kasvavat. Samalla näkemyserojen sanotaan jyrkentyvän. Tuottaako kaikki puhe polaaristumisesta itse lisää polaaristumista? Tavoittavatko kärjekkäät vastakkainasettelut jotain oleellista aikamme polttavista kysymyksistä vai onnistuvatko ne vain latistamaan monimutkaista todellisuutta?

Miten tästä kaikesta voisi saada tolkkua? Onko polaaristumiselle ja polaaristumispuheelle vaihtoehtoja?

Tätä ihmettelemme yhdessä tutkivassa työpajassa, joka kokoontuu kevään ajan. Työpaja on tarkoitettu ensisijaisesti maisterivaiheen ja jatko-opiskelijoille, mutta tervetulleita ovat myös väitelleet samoin kuin kiinnostuneet kandivaiheen opiskelijat.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 8.1. mennessä osoitteeseen mikko.s.lehtonen@staff.uta.fi. Mukaan mahtuu 12 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautuneille lähetetään pieni ennakkolukupaketti.

Opettajat

Mikko Lehtonen, Vastaava opettaja
mikko.lehtonen[ät]tuni.fi

Opetus

12.1.2016 – 12.1.2016
Pienryhmäopetus
Ensimmäinen kokoontumiskerta 12.1. klo 14-16 ryhmähuoneessa E113b

Lisätiedot

Työpaja kokoontuu ensimmäisellä kerralla tarkemmin sovittavalla tavalla noin joka toinen tiistai (limittäin viestinnän ja mediakulttuurin syventävien seminaarin kanssa).

Korvaavuudet (5 op) sovitaan erikseen. Suoritusmuotoina aktiivinen osallistuminen, yhteisesti luettavien tekstien esilukeminen, essee ja/tai esitys toukokuussa järjestettävässä työpajan julkisessa päätösseminaarissa