x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Studia Generalia: Miten kuvitukseni ovat syntyneet
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Muut opinnot
Kirjallisuustieteen tutkinto-ohjelma
Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Lastenkirjainstituutti (LKI) järjestää 2013 lasten- ja nuortenkirjojen kuvitustaiteeseen keskittyvän Studia Generalia -luentosarjan Miten kuvitukseni ovat syntyneet. Lasten- ja nuortenkirjoissa kansi, kuvitus ja kuvakerronta ovat ensiarvoisen tärkeitä lukuinnostuksen ja herättäjiä ja taidekasvatuksen välineitä. Luentosarjalla halutaan nostaa esiin kuvitusten tärkeys ja kuvittajien asema, paitsi lastenkirjallisuudessa, myös lastenkulttuurissa ja kulttuurissa yleensä.

Luentosarjalla kuullaan 10:tä kotimaista kuvittajaa: Katri Kirkkopelto, Mauri Kunnas, Mika Launis, Jukka Lemmetty, Kristiina Louhi, Marika Maijala, Markus Majaluoma, Christel Rönns, Virpi Talvitie ja Anne Vasko. He edustavat erilaisia tyylejä, tekniikoita ja lähestymistapoja. Kurssin aikana opiskelija saa monipuolisen kuvan kuvittajan työstä ja sen tuloksista, aina sähkökirjoja myöten.

Luentosarjasta saa 2 op:n suorituksen kirjallisuustieteen opintopassiin (luennoille osallistuminen ja luentopäiväkirja). Suoritusohjeet tarkennetaan myöhemmin.

Opettajat

Mirja Kokko, Vastaava opettaja

Opetus

5.9.2013 – 3.10.2013