x !
Arkistoitu opetusohjelma 2012–2013
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SOSM6.1 Sosiaalipolitiikan teorialukuseminaari 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelma
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Kurssi kokoontuu torstaisin klo 14-16 tilassa Linna 6017. Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 20.9. Kurssia varten on perustettu moodle.

Kurssikuvaus
Kurssilla luetaan sosiaalipolitiikan ja hyvinvointivaltion teoriaa ja muutosta koskevia tekstejä teemoina yleinen teoria, hyvinvointivaltion muutos, talouden kriisi, historiallinen institutionalismi, kriittinen realismi ja niin edelleen. Rakenamme lukuohjelman kurssin alussa opiskelijoiden lukutoiveita huomioiden. Kurssilla voidaan käsitellä myös vertailevaa tutkimusta. Kurssin tavoitteena on teoreettisen ymmärryksen syventäminen ja laajentaminen.

Ensimmäisellä kerralla keskustelemme kurssin sisällöstä, työskentelytavoista ja kurssin suorittamisesta. 27.9. ohjelmassa on Risto Heiskalan artikkeli Mitä on yhteiskuntateoria? (Sosiologia 2/2012, 83-99). Seuraavien kertojen ohjelma tarkentuu syyskyyn aikana.

Työskentelytapa: Kurssi on lukuseminaari. Kaikki lukevat käsiteltävät tekstit. Jokaisella kerralla kaksi seminaarilaista esittelee tekstin ja kirjoittaa lyhyen esittelyn moodleen jaettavaksi. Keskustelu kirjataan moodleen. Tekstit jaetaan mahdollisuuksien mukaan moodlen kautta. Lukupiiri on tarkoitettu myös jatkovaiheen opiskelijoille, tutkijoille ja opettajille.

Kurssin hyväksyttävä suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista seminaariin, tekstien lukemista ja kommentointia sekä lyhyiden esittelyiden ja tekstin kirjoittamista kurssin aikana. Lisäksi opiskelijoiden tulee osallistua vähintään yhdelle professori John Clarken luennolle. Opiskelijat voivat valita vapaasti luennon seuraavista vaihtoehdoista:

Monday 1.10.
10-12 John Clarke: Governing Welfare (Linna, Väinö Linna
sali)

Tuesday 2.10.
14-16 John Clarke: Disputing citizenship (Pinni
B, room B3116).

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssille otetaan 16 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Anneli Anttonen, Vastaava opettaja

Opetus

20.9.2012 – 13.12.2012
Seminaari
Seminaari
To 20.9.2012 - 13.12.2012 viikoittain klo 14-16, Linna 6017