x !
Arkistoitu opetusohjelma 2012–2013
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
Antiikin ryhmä
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Historian tutkinto-ohjelma
Historia
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija tutustuu antiikintutkimukseen intellektuaalisena toimintana sekä oppii soveltamaan antiikintutkimuksessa tarvittavia tietoja ja taitoja omissa opinnoissaan (erityisesti opinnäytteiden laatimisessa).

Yleiskuvaus

Antiikin ryhmässä keskustelemme ajankohtaisesta tutkimuksesta, sekä osallistujien tutkielmien, esseiden, artikkeleiden ja muiden työpaperien (kuten kandidaatintöiden) eri versioista. Kirjareferaateilla ja esitelmillä on myös mahdollista suorittaa opintopisteitä eri kokonaisuuksista sopimuksen mukaan. Silloin tällöin tapana on ollut myös järjestää illanistujaisia, näyttely-, kirjasto- ja teatterikäyntejä ja jopa opintomatkoja klassiselle maaperälle.

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 16-18. Seuraa hist-opetus -listaa lisätietoja saadaksesi; seuraava tapaaminen torstaina 27.9. klo 16.15; käsittelemme Rooman keisariajan kulttuuria ja eksoottisia lintuja käsittelevän gradun lukua. 18.10. tarkastellaan myöhäisantiikin perhettä.

Mukaan voi ja kannattaa liittyä jo opintojen alkuvaiheessa. Kyseessä on avoin akateeminen keskustelu- ja oppimisympäristö. Viime vuosina mukana on ollut niin ensimmäisen vuoden opiskelijoita,  kandidaatintöiden tekijöitä kuin myös jatko-opiskelijoita ja tohtoreita.

Opettajat

Jussi Rantala, Vastaava opettaja
Jussi.P.Rantala[ät]uta.fi
Ville Vuolanto, Vastaava opettaja
Ville.Vuolanto[ät]uta.fi

Opetus

20.9.2012 – 16.5.2013
Pienryhmäopetus
Pienryhmäopetus
To 20.9.2012, PinniB 3077
To 20.9.2012 - 16.5.2013 viikoittain klo 16-18, Ryhmä ei kokoonnu joka viikko vaan tapaamisista ilmoitetaan erikseen.