x !
Arkistoitu opetusohjelma 2012–2013
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
JOVA14 Lehtijournalismi 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelma
Tiedotusoppi
Viestinnän, median ja teatterin yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii suunnittelemaan ja toteuttamaan juttuja painettuun lehteen ja verkkoon erilaisissa rooleissa osana toimitusyhteisöä.

Opiskelija omaksuu ja kehittää journalistisen ideoinnin, tiedonhankinnan ja -hallinnan, projektinhallinnan sekä yhteisöllisen tiedontuotannon valmiuksiaan. Hänellä on selkeä käsitys journalistisesta työprosessista, ja hän hallitsee jutun elinkaaren vaiheet. Opiskelija oppii myös reflektoimaan omaa työtään ja antamaan palautetta muiden töistä.

Yleiskuvaus

Kurssi koostuu työskentelystä toimittajakoulutuksen Utain-viikkolehden toimituksessa. Jokaisen lehden sisältöä arvioidaan sekä viikoittaisissa palautekeskusteluissa että kielikritiikkiryhmissä. Osallistuminen toimitustyöhön edellyttää lisäksi työskentelyä yksin ja toimitustiimeissä omalla ajalla.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Yhteisilmoittautuminen kursseille JOVA14 Lehtijournalismi ja JOVA17 Visuaalinen journalismi 30.8. mennessä.

Ilmoittautuessaan kursseille opiskelija valitsee, mihin pienryhmään (A, B, C, D) hän kuuluu. Pienryhmäjakoa noudatetaan kaikilla journalistisen työn kursseilla (JOVA14-JOVA17).

Ilmoittautuminen avataan tähän lähiaikoina:

Opettajat

Maarit Jaakkola, Vastaava opettaja
maarit.jaakkola[ät]uta.fi
Tuntiopettajat, Vastaava opettaja

Opintojakson kotisivu

Opetus

3.9.2012 – 28.2.2013
Harjoitukset 120 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Kurssien JOVA14 Lehtijournalismi ja JOVA17 Visuaalinen journalismi yhteisaloitus maanantaina 3.9. kello 16.15-17.30. Paikka Pinni B4113.

Utain-jakso alkaa johdantojaksolla eli ns. sparrausjaksolla, jolloin opetellaan toimituksen käytäntöjä ja journalistisen työprosessin perusteet harjoitustoimituksessa. Tämän jälkeen lehteä toimitetaan vaihtuvissa pienryhmissä.

Pienryhmien sparrausviikot pidetään viikoilla 39 (B-ryhmä), 40 (A-ryhmä), 41 (C-ryhmä) ja 47 (D-ryhmä). Lehden tuotantojakso alkaa viikolla 43 (B-ryhmä) ja jatkuu helmikuun loppuun asti. Katso tarkempi viikkoaikataulu aikataulukaaviosta. Lisätietoa Utain-kurssin aikataulusta kurssisivulla.