x !
Arkistoitu opetusohjelma 2011–2012
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
NAISP3 Sukupuoli matkailutyössä 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Naistutkimus
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

NAISP3 Perusopintojen seminaari:Sukupuoli matkailutyössä

Seminaarissa käsitellään matkailun kenttää työn ja sukupuolen näkökulmasta. Kun matkailija ja matkailualan työntekijä tai pienyrittäjä kohtaavat, monenlaiset kategoriat aktivoituvat, kuten sukupuoli, seksuaalisuus, maantieteellinen ja kulttuurinen paikka, sosiaalinen asema, ikä ja etnisyys. Nämä lataavat matkailijan ja työntekijän kohtaamiseen erilaisia odotuksia riippuen muun muassa matkan kestosta ja tavoitteesta.

Millaista työtä matkailijoiden palveleminen on ja miten siinä esiin tulevia, ristiriitaisiakin tilanteita pyritään hallitsemaan? Tarkastelemme kirjallisuuden ja empiiristen esimerkkien avulla muun muassa seuraavanlaisia kysymyksiä: vahvistaako perinteiden valjastaminen matkailutuotteiksi myös perinteisiä sukupuolirooleja tai voidaanko niitä myös tehdä toisin, minkälaisia sukupuolipositioita tarjoutuu seikkailuelämyksiä myyvässä matkailupaikassa, miten jokin matkakohde on "gay friendly" ja millaisia muut paikat sitten ovat, mitä ominaisuuksia liitetään eri kansallisuuksien naisiin ja miehiin matkailutapahtuman osapuolina?

Seminaarin osallistujat lukevat artikkeleita ja keskustelevat niistä sekä kirjoittavat esseen ja kommentoivat toisten esseitä.

Opettaja: Hanna-Mari Ikonen

Ilmoittautuminen nettiopsun kautta.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Hanna-Mari Ikonen, Vastaava opettaja

Opetus

12.9.2011 – 12.12.2011
Seminaari 24 tuntia
Sukupuoli matkailutyössä
Ma 12.9.2011 - 12.12.2011 viikoittain klo 12-14, Virta 234