x !
Arkistoitu opetusohjelma 2011–2012
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
TRMUS8 Käyttäjälähtöinen viestintä monikielisessä kontekstissa 3 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Käännöstiede
Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Kurssin voi suorittaa 2-periodista lähtien ajalla 24.10.2011-31.8.2012 joko sähköisenä kirjatenttinä tai tekemällä joukon tehtäviä tentittävästä kirjasta Käyttäjälähtöinen kääntäminen (Suojanen, Koskinen, Tuominen). Kirjasta käytetään vielä kesän 2012 ajan käsikirjoitusversiota. Koska kirja ei ole vielä yleisessä jakelussa, käsikirjoituksen saadaksesi lähetä sähköpostiviesti lehtori Tytti Suojaselle, tytti.suojanen@uta.fi. Käsikirjoitusta saa käyttää vain tätä opintosuoritusta varten eikä sen sähköistä tai paperiversiota saa välittää eteenpäin.

Kirjatenttivaihtoehto

Jos valitset suoritustavaksi sähköisen kirjatentin, käy varaamassa itsellesi sopiva tenttiaika sähköisestä tenttipalvelusta https://tenttis.uta.fi/login/. Tenttipalvelu lähettää kerran viikossa tentaattorille tiedon suoritetuista tenteistä. Saat palautteen tentistä sähköpostitse kahden viikon sisällä. Jos suoritat tentin kesällä, se arvostellaan elokuussa 13.8. jälkeen.

Tehtävävaihtoehto

Jos haluat suorittaa kurssin tekemällä kirjasta tehtäviä, toimi seuraavasti:

  1. Valitse kirjasta kolme tehtävää siten, että ne ovat kaikki kirjan eri luvuista. Yhden tehtävistä tulee olla viimeisestä luvusta 7. Valitse kaksi muuta tehtävää siten, että ne ovat mahdollisimman erityyppisiä.     
  2. Kirjoita kustakin tehtävästä vähintään kaksi sivua annetun tehtäväohjeistuksen mukaisesti. Tärkeintä tehtävissä on tuoda esille omaa näkemystä ja lähdetiedon omaksumista ja soveltamista.
  3. Kirjoita otsikoksi kirjassa olevan tehtävän kysymys ja merkitse oikeaan yläkulmaan oma nimesi, pääaineesi ja opiskelijanumerosi.
  4. Tallenna tehtävät yhdeksi tiedostoksi ja nimeä tiedosto etu- ja sukunimelläsi (.doc/.rtf/.pdf).
  5. Lähetä tiedosto lehtori Tytti Suojaselle, tytti.suojanen@uta.fi. Saat kirjallisen palautteen kahden viikon sisällä, paitsi jos suoritat tehtävät kesällä, jolloin saat palautteen elokuussa 13.8. jälkeen.

Opettajat

Tytti Suojanen, Vastaava opettaja

Opetus

24.10.2011 – 31.8.2012