x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2015–2017
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Master's Programme in Russian and European Studies

Russian and European Studies -maisteriohjelma on ainutlaatuinen monitieteinen koulutusohjelma, joka keskittyy poliittisiin, yhteiskunnallisiin, kulttuurisiin ja kielellisiin kysymyksiin Venäjällä ja Euroopassa, erityisesti sen pohjoisosissa. Tavoitteena on vastata tutkimus-, yritys- ja järjestökentän tarpeisiin kouluttamalla asiantuntijoita erilaisiin venäläiseen politiikkaan, yhteiskuntaan, kulttuuriin ja kieleen liittyviin tehtäviin.

Maisteriohjelman opetusta toteutetaan luento-, seminaari- ja workshoptyöskentelyn lisäksi esimerkiksi venäläisissä partneriyliopistoissa järjestettävillä intensiivijaksoilla. Ohjelmassa tuetaan opiskelijoiden työharjoittelua ja vaihto-opiskelua ulkomailla, erityisesti Venäjällä.

Maisteriohjelman kansainvälisen politiikan opintosuunnan opinnot järjestetään yhteistyössä Pietarin ja Petroskoin valtiollisten yliopistojen kanssa (Finnish-Russian Cross-Border University CBU).

Maisteriohjelmassa on kolme opintosuuntaa: kansainvälinen politiikka, sosiologia, sekä venäjän kieli ja kulttuuri. Ohjelman toteutuskieli on englanti, venäjän kielen ja kulttuurin opintosuunnan opiskelijoilla myös venäjä.

Koulutukseen haetaan University Admissions Finland (UAF) –hakupalvelun kautta www.universityadmissions.fi.

Lisätietoa hakemisesta sekä valintaperusteet, ks. http://www.uta.fi/admissions/degreeprog/programmes/.

Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö