x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2015–2017
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Master's Degree Programme in Human-Technology Interaction (Ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriohjelma)

Vuorovaikutteinen teknologia tarkastelee ihmisen ja teknologian välistä rajapintaa ja tähän liittyviä ilmiöitä. Tärkeitä tutkimus- ja opetusteemoja ovat uudet välineet ja menetelmät teknologian ohjaamiseen ja teknologiavälitteiseen vuorovaikutukseen. Ohjelman laajuus on 120 opintopistettä. Ohjelma johtaa Tampereen yliopistossa filosofian maisterin tutkintoon.

Maisteriopinnot toteutetaan yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) tietotekniikan laitoksen ihmiskeskeisen teknologian (IHTE) yksikön kanssa.

Maisteriopinnoissa voi suuntautua kurssivalintojen kautta. Tampereen yliopistossa pääpaino on vuorovaikutuksen suunnittelusta, toteutuksessa ja tutkimuksesta. Tampereen teknillisellä yliopistolla pääpaino on käyttäjäkokemuksen suunnittelussa ja arvioinnissa. Kaikkia ohjelman yhteisiä kursseja voi opiskella ristiin.

Erityisesti vuorovaikutuksen suunnittelusta ja tutkimuksesta sekä vuorovaikutteisten ohjelmistojen kehittämisestä kiinnostuneiden kannattaa hakea Tampereen yliopistoon. Käyttäjäkokemuksen suunnittelusta ja arvioinnista kiinnostuneiden kannattaa puolestaan hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon. Näin suurin osa kursseista tulee opiskelijan omasta yliopistosta.

Koulutuksen syventävät opinnot toteutetaan englanniksi. Joitain ohjelman opintojaksoja ja pro gradu työ on mahdollista tehdä suomeksi.

Informaatiotieteiden yksikkö