x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2012–2015
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Master's Degree Programme in Human-Technology Interaction (Ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen maisteriopinnot) (2013-2015)

Vuorovaikutteinen teknologia tarkastelee ihmisen ja teknologian välistä rajapintaa ja tähän liittyviä ilmiöitä. Tärkeitä tutkimus- ja opetusteemoja ovat uudet välineet ja menetelmät teknologian ohjaamiseen ja teknologiavälitteiseen vuorovaikutukseen. Ohjelman laajuus on 120 opintopistettä. Ohjelma johtaa Tampereen yliopistossa filosofian maisterin tutkintoon.

Maisteriopinnot toteutetaan yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) tietotekniikan laitoksen ihmiskeskeisen teknologian (IHTE) yksikön kanssa. Maisteriopinnoissa on kolme opintosuuntaa:
1) Vuorovaikutuksen suunnittelu ja tutkimus (Interaction Design and Research)
2) Vuorovaikutteisten ohjelmistojen kehittäminen (Development of Interactive Software)
3) Käyttäjäkokemuksen suunnittelu ja arviointi (User Experience Design and Evaluation).

Samansisältöiset opinnot ovat opiskeltavissa molemmissa yliopistoissa. Erityisesti vuorovaikutuksen suunnittelusta ja tutkimuksesta sekä vuorovaikutteisten ohjelmistojen kehittämisestä kiinnostuneiden kannattaa hakea Tampereen yliopistoon. Käyttäjäkokemuksen suunnittelusta ja arvioinnista kiinnostuneiden kannattaa puolestaan hakea Tampereen teknilliseen yliopistoon. Näin suurin osa kursseista tulee opiskelijan omasta yliopistosta.

Koulutuksen syventävät opinnot toteutetaan englanniksi. Joitain ohjelman opintojaksoja ja pro gradu työ on mahdollista tehdä suomeksi.

Koulutukseen haetaan University Admissions Finland (UAF) hakupalvelun kautta www.universityadmissions.fi.

Lisätietoa hakemisesta sekä valintaperusteet, ks. http://www.uta.fi/admissions/degreeprog/programmes/.

Informaatiotieteiden yksikkö