tampereen yliopisto: avoin yliopisto-opetus:

Logopedian kandidaattiopintoihin kuuluvat lääketieteen opinnot

Lukuvuosi 2018–2019, Tampere, 3–15 op
päivitetty 11.09.2018 Opetus alkaa: Syksy 2018
Opetuskieli: suomi
Koulutuksen laajuus: 3–15 op
Opetusaika: Päiväopetus
Opetustapa: Lähiopetus
Opiskelumuoto: Itsenäinen opiskelu, Monimuoto-opetus, Ohjattu opetus
Maksullinen: 45–225 euroa
Tunniste: LOGMP1
Koulutuksen sisältö

Avoimina yliopisto-opintoina voi suorittaa logopedian kandidaatin tutkintoon kuuluvat lääketieteen opinnot. Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden kanssa yhteisissä opintoryhmissä. Opinto-oikeus kattaa yhden kurssitoteutuksen lukuvuonna 2018-2019. Opetus on pääosin päiväopetusta.

LOGM1-jakso sisältää kaksi osaa: 1) keuhkojen anatomia ja fysiologia -kurssi, jonka opetus on lukuvuoden ensimmäisessä periodissa (10.-17.9.2018 klo 12-14, kaksi luentokertaa ja harjoitukset sekä tentti 3.10.2018 TAI 19.- 26.11.2018, kaksi luentokertaa ja harjoitukset sekä tentti 30.11.2018 klo 8-10 klo 16-18). SEKÄ 2) LOGM1-neurologia -kurssi, jonka opetus on keväällä 2019. Koko kokonaisuuteen haetaan yhdellä kertaa (hakuaika alkaa 15.08.2018). Mahdollisuus osallistua keuhkojen anatomia ja fysiologia -osuuteen vaihtoehtoisesti syksyllä 2019 (ilmoita hakulomakkeella, osallistutko keuhkojen anatomia ja fysiologia -kurssille syksyllä 2018 vai syksyllä 2019)


LOGM2-opintojakson opetus kevätlukukaudella 2019. (Hakuaika alkaa 15.08.2018). Opintojaksoon sisältyy sama keuhkojen anatomia ja fysiologia -osuus kuin LOGM1-opintojaksolla, joka suoritetaan19.- 26.11.2018, kaksi luentokertaa ja harjoitukset sekä tentti 30.11.2018 klo 8-10 klo 16-18. Mahdollisuus osallistua keuhkojen anatomia ja fysiologia -osuuteen vaihtoehtoisesti syksyllä 2019 (ilmoita hakulomakkeella, osallistutko keuhkojen anatomia ja fysiologia -kurssille syksyllä 2018 vai syksyllä 2019)


LOGM3 -opintojakso suoritetaan sähköisenä kirjatenttinä 31.7.2019 mennessä, vapaavalintaiseen aikaan. Jaksosta ei järjestetä opetusta (hakuaika alkaa 15.8.2018).

Tarkemmat opetusajankohdat päivittyvät opetusohjelmaan myöhemmin.

Muutokset mahdollisia. Uusi opinto-opas tulee voimaan lukuvuodelle 2019-2020. Otathan huomioon, että opinto-oppaan vaihtuminen vaikuttaa myös avoimen yliopiston opetustarjontaan.

Sisältyvät opinnot
LOGM1 Neurologia (5 op) suomi hakuaika päättynyt
LOGM3 Psykiatria (3 op) suomi hakuaika päättynyt
LOGM2 Puhelääketiede (7 op) suomi hakuaika päättynyt
Lisätietoja

Logopedian tutkinto-ohjelman osia avoimina yliopisto-opintoina

Mikäli tavoitteenasi on logopedian tutkinto-opiskelijaksi (Logopedian tutkinto-ohjelman sisältö 2015 - 2019, Tampereen yliopisto) hakeminen yhteishaussa ja olet kiinnostunut tekemään mahdolliseen tulevaan tutkintoosi (mikäli pääset opiskelijaksi) kuuluvia opintoja niin avoimen opintotarjonnassa on seuraavia logopedian tutkinnon osia:

Yleiset valmiudet, yksikön yhteiset opinnot (YKYYHT1, YKYYHT2, YKYYHT4)

Logopedian perusopinnot

Logopedian aineopintojaksoja

Muut pakolliset opinnot, lääketieteen opinnot

Muut pakolliset opinnot, psykologian perusopinnot (myös etäopintoina)

Muut pakolliset opinnot, kielitieteen opintoja

Logopedian syventävistä opinnoista yksi opintojakso

Logopedian tutkinto-ohjelmaan ei ole ns. avoimen väylää eli avoimina yliopisto-opintoina tehtyjen opintojen perusteella ei voi päästä tutkinto-opiskelijaksi. Mikäli yhteishaussa valintakokeen kautta pääsee tutkinto-opiskelijaksi Tampereen yliopistoon niin mahdolliset tutkintoon kuuluvat avoimina yliopisto-opintoina aiemmin tehdyt opinnot ovat valmiina opintorekisterissä.

Kysy tarvittaessa lisätietoja ja opinto-ohjausta:

Yhteystiedot: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/yhteystiedot/soc.html

Hakeminen

Logopedian opintojaksoille otetaan viisi avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijaa. Opintojaksot ovat omina, erillisinä hakukohteinaan. Jos hakijoita on enemmän, opiskelijavalinta suoritetaan arpomalla. Opintoihin ei ole mitään edeltävien opintojen vaatimuksia, kuka tahansa voi hakea opintoihin.

Hakuajan jälkeen suoritetaan tarvittaessa arvonta. Opiskelijoita ei siis valita ilmoittautumisjärjestyksessä.
On ehdottoman tärkeää, että haettaessa opintoihin valitaan hakulomakkeen koulutustiedot -laatikosta kyseistä opintojaksoa koskeva, jakson mukaan nimetty hakukohde! Emme huomioi opiskelijavalinnassa, jos hakija on valinnut koulutustiedot-laatikosta jonkun muun kohdan, esim. yleislomakkeen.


Hakulomakkeet ja maksuehdot:
http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opiskelijaksi/index.html

Lähetettyäsi verkkolomakkeen, saat viestin verkkolomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, että lomake on vastaanotettu.


Opiskelijavalinnasta ilmoitetaan heti valinnan jälkeen kaikille opintoihin hakeneille. Valituille lähetetään sähköpostilla tieto valinnasta sekä opiskelijakirje postitse, ei-valituille hakijoille ilmoitetaan tieto sähköpostilla.


Tampereen yliopiston läsnä olevat tutkinto-opiskelijat eivät voi hakea avoimen yliopisto-opetuksen hakujärjestelmän kautta. Tampereen yliopiston läsnä olevat tutkinto-opiskelijat hakevat opintoihin NettiOpsun kurssi-ilmoittautumisen kautta.

Hakulomakkeet ja maksuehdot
Opintomaksu on kaikissa opinnoissa 15 euroa/opintopiste.