tampereen yliopisto: avoin yliopisto-opetus:

Psykologian perusopinnot (verkko-opintoina)

Lukuvuosi 2018–2019, paikkakunnasta riippumaton, 5–25 op
päivitetty 06.11.2018 Opetus alkaa: Syksy 2018
Opetuskieli: suomi
Koulutuksen laajuus: 5–25 op
Opetusaika: Päiväopetus, Iltaopetus, Viikonloppuopetus
Opetustapa: Etäopetus, Lähiopetus
Opiskelumuoto: Itsenäinen opiskelu, Monimuoto-opetus, Ohjattu opetus, Verkko-opetus
Maksullinen: 75–375 euroa
Tunniste: PSYP
Koulutuksen sisältö

HUOMIO! TAMPEREEN AVOIMEN YLIOPISTON HAKUJÄRJESTELMÄN PÄIVITYKSEN VUOKSI, HAKU KESKEYTYY ENNAKKOTIEDON MUKAAN 14.12.2018-31.1.2019 VÄLISEKSI AJAKSI. Otathan huomioon, että haun keskeytyksen aikana ei ole mahdollista myöntää uusia opinto-oikeuksia. Haku avautuu uudessa palvelussa taas 1.2.2019. Lisätietoja tarvittaessa socavoin@uta.fi.

Opinnot ovat jatkuvassa haussa, kesätauko poislukien.

Jokaiseen opintojaksoon kuuluu suoritettavaksi sekä luentosarja että kirjallisuus. Luennot pidetään Tampereella (PSYA1 -jakson luennot iltaisin ja muiden jaksojen luennot päiväaikaan), mutta ne voi vaihtoehtoisesti katsoa luentotallenteina jälkeenpäin netistä. Syksyn aloittavan ensimmäisen jakson (PSYP1) ensimmäinen luento pidetään myös Porissa ja Seinäjoella.

Luennot ja kirjallisuus suoritetaan joko esseetehtävillä (opiskelu onnistuu mistä päin maailmaa tahansa kunhan saa tenttikirjat käsiinsä) tai sähköisinä tentteinä Tampereella, Seinäjoella tai Porissa. Jokaisen opintojakson luennot ja kirjallisuus ovat omia itsenäisiä suorituksia ja ne voi tehdä toisistaan erillään vapaavalintaiseen aikaan opinto-oikeusajan puitteissa. Opintojakson suoritus ja opintopisteiden rekisteröityminen edellyttää kuitenkin molempien osioiden hyväksyttyä suorittamista.

Uusi ryhmä aloittaa aina syyslukukauden alussa ja sillä on opinto-oikeusaikaa seuraavan kalenterivuoden loppuun eli maksimissaan kolme lukukautta. Syksyllä opetetaan luennot jaksoista PSYP1 ja PSYP2 ja keväällä PSYP3, PSYP4 ja PSYP5. Kaikki luennot tallennetaan ja tallenteet ovat saatavilla koko opinto-oikeuden ajan. Opintoryhmään voi liittyä missä tahansa vaiheessa lukuvuotta. Perusopintokokonaisuuden opintojaksot voi tehdä vapaavalintaisessa järjestyksessä. Opinto-oikeus lukuvuoden 2018/2019 aikana mukaan tulleille on voimassa 31.12.2019 saakka.

Muutokset mahdollisia. Uusi opinto-opas tulee voimaan lukuvuodelle 2019-2020. Otathan huomioon, että opinto-oppaan vaihtuminen vaikuttaa myös avoimen yliopiston opetustarjontaan.

Sisältyvät opinnot
PSYP1 Kehityspsykologia I (5 op) suomi hakuaika päättynyt
PSYP2 Kognitiivinen neurotiede I (5 op) suomi hakuaika päättynyt
PSYP3 Persoonallisuuspsykologia I (5 op) suomi hakuaika päättynyt
PSYP4 Psykologian tutkimusmenetelmät I (5 op) suomi hakuaika päättynyt
PSYP5 Terveyden ja mielenterveyden psykologia I (5 op) suomi hakuaika päättynyt
Lisätietoja

Kysy tarvittaessa lisätietoja ja opinto-ohjausta:

Yhteystiedot: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/yhteystiedot/soc.html

Hakeminen

Hakulomakkeet ja maksuehdot:

http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opiskelijaksi/index.html

Opiskelijamäärää ei ole rajoitettu, kaikki halukkaat pääsevät psykologian perusopintoihin mukaan, ei edeltävien opintojen vaatimuksia. Paikkakunnasta riippumattomat aikataulun suhteen joustavat etäopinnot, opinnot voi aloittaa missä vaiheessa lukuvuotta tahansa, jatkuva haku. Opinto-oikeutta voi hakea myös yksittäisille jaksoille.

Opinto-oikeus päättyy 31.12.2019.

Hakulomakkeet ja maksuehdot
Opintomaksu on kaikissa opinnoissa 15 euroa/opintopiste.